Segueix-nos F Y T R

Arxivada la querella contra el jutge del cas Eivissa Centre

L'exdirigent socialista a Eivissa i querellant Roque López haurà de pagar les costes del judici

| Palma |

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ha arxivat la querella presentada per l'exdirigent socialista a Eivissa Roque López i el seu advocat, Andrés Tuells, contra el jutge que instruïa el cas Eivissa Centre, José Espinosa, i contra l'advocada de la majoria dels càrrecs del PSOE, Ascensió Joaniquet, per presumptes delictes de suborn i prevaricació.

En un auto remès pel TSJB, el jutge Antonio Federico Capó ha decidit no admetre les noves diligències sol·licitades pel querellant, en el seu escrit de 26 de juny de 2009, per no considerar-les pertinents. Així, el jutge acorda arxivar la causa i imposa al querellant, a Roque López, al pagament de les costes.

El passat 19 de març el TSJIB va admetre a tràmit la querella presentada per Roque López contra el jutge d'instrucció del cas Eivissa Centre, José Espinosa, i contra Asensión Joaniquet, la lletrada que defensa diversos dirigents del PSOE en aquesta trama de presumpte cobrament de comissions en el marc del projecte 'Eivissa Centre'.

El lletrat que vas agafar a López, Andrés Tuells, es va mostrar llavors satisfet per l'admissió a tràmit de la denúncia en la qual es van adjuntar documents sobre que el bufet de Joaniquet hauria abonat diverses quanties, que, segons Tuells, sumaven 38.000 euros, referents a un deute del matrimoni Espinosa en les dates en les quals es van adoptar "les decisions per part del jutge més anòmals, deplorables i injustes amb relació al cas", segons va especificar. 

Per a Tuells, la querella que avui ha estat arxivada venia motivada en el supòsit deontològic segons el qual una advocada no pot fer d'assessora jurídica d'un jutge que l'instrueix una causa. Per la seva part, Ascensió Joaniquet va dir llavors estar "molt tranquil·la" i va assegurar que és "normal" que s'admeti a tràmit la querella a causa que les acusacions (de López) són molt importants i no se'ls pot donar carpetada, malgrat que responen a "una bajanada", va assegurar aleshores.

+ VIST