Segueix-nos F Y T R

Melià i Barón seran a l'executiva d'UM

Substituiran els 'nadalistes' Cerdó i Moragues, que s'han autodescartat de la nova direcció que sortirà del congrés de dissabte. Els 18 membres del consell polític que tocaven a Nadal són rellevats per gent de Palma

| Palma |

Un membre del ‘sector nord', el diputat Pep Melià, i un ‘munarista', Matias Barón, ocuparan a la futura executiva d'Unió Mallorquina les places que han deixat vacants dos ‘nadalistes': la tinent de batle de Palma, Cristina Cerdó, i el número dos del Consorci de la Platja de Palma, Antoni Moragues. Així ho decidiren ahir els dirigents del partit, després que dimarts els ‘nadalistes' s'autodescartassin per formar part dels òrgans de direcció que sortiran del congrés extraordinari de dissabte. Els compromissaris ‘nadalistes' decidiren, per 44 vots a favor i 14 en contra, autoexcloure's de la futura executiva i del futur consell polític d'UM-màxim òrgan de decisió entre congressos- pels "constants greuges" que hauria patit fins ara el seu líder i fins fa poc president del partit, Miquel Nadal.

La direcció provisional del partit, encapçalada per Miquel Àngel Flaquer, intentà ahir negociar amb els ‘nadalistes' per reincorporar-los als òrgans de direcció, però no s'assolí cap acord. Les negociacions continuaran avui fins a les 10 del matí, quan es tanca el termini de presentació de candidatures al congrés. Ahir, tanmateix, l'acord es considerava improbable i es donava per fet que els ‘nadalistes' no estaran a la direcció d'UM. Ara, els nadalistes veuran com un dels qui els substitueix a l'executiva és un munarista com Barón -cap de gabinet de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar--, que ja liderà la llista alternativa a Nadal en l'elecció dels compromissaris de Palma per al proper congrés. L'altre substitut serà un dirigent del ‘sector nord', el diputat Melià. En canvi, els 18 membres del consell polític que tocaven als ‘nadalistes' -l'òrgan estarà format per 81 dirigents- seran ocupats per militants de Palma, cap d'ells de l'òrbita de Nadal.

+ VIST