Segueix-nos F Y T R
Son Espases

El Govern cerca una alternativa al decret per continuar Son Espases

L'Executiu tenia descartada aquesta mesura legislativa abans de conèixer la resolució del Suprem i treballa en una altra fórmula “complicada” per no aturar les obres, que podria ser acceptada pel Bloc

| Palma |

El Govern treballa en una alternativa que li permeti continuar les obres de l'hospital de Son Espases si les distintes resolucions judicials contràries acaben dictaminant la suspensió cautelar de les llicències atorgades, però aquesta no implicaria l'aprovació d'un decret llei, un recurs que el mateix president Antich assenyalà el mes de juny passat, quan el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) inicià el procediment per fer efectiva la nul·litat de la requalificació dels terrenys on es construeix el centre hospitalari. L'Executiu autonòmic tenia descartada l'opció del decret llei abans de conèixer el nou acte del Tribunal Suprem, fet públic dimarts, que desestima la seva sol·licitud de nul·litat contra la sentència del mateix tribunal que ordenava la suspensió cautelar de la modificació del planejament urbanístic de Palma que permeté la construcció de l'hospital. El decret llei deixaria que es fes ara la mateixa modificació per via legislativa d'urgència, com ja s'ha fet servir per accelerar la construcció de l'hospital d'Eivissa.

En qualsevol cas, es tractaria d'una mesura controvertida perquè l'Executiu aprovaria una norma just per evitar l'aplicació d'una sentència judicial. Així, fonts del Pacte assenyalen que s'està treballant en una altra alternativa que s'admet que seria "complicada" de dur a terme però que podria ser acceptada pel Bloc, que fins ara insisteix que donarà suport a l'aprovació d'un decret llei. Ahir mateix, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, manifestà que el seu grup entén que "no seria correcte políticament" tirar endavant "una llei a posta per botar-se una sentència o un acte judicial". Barceló considerà que l'actual situació judicial entorn de Son Espases "ens dóna la raó als que defensàrem que Son Espases no era una bona ubicació per molts de motius". "El PSOE va voler continuar-hi les obres amb la nostra oposició" , afegí, "i ara no podem votar un decret llei". Per la seva banda, la batlessa de Palma, Aina Calvo, digué ahir que "s'ha de respectar i acatar" la decisió del Tribunal Suprem, però advertí que l'Ajuntament encara no ha rebut cap sol·licitud de documentació en relació al cas, tot i que assegurà que no té "cap dubte" que acabaran arribant.

+ VIST