Segueix-nos F Y T R
Crisi al Consell

El GOB demana a PSIB i Bloc que “no cedeixin al xantatge” d'UM sobre el territori

Segons el grup ecologista, 'els motius d'UM per trencar el pacte al Consell no tenen entitat suficient'

| Palma |

El grup ecologista GOB demana al Bloc per Mallorca i al PSIB que "no cedeixin al xantatge d'UM" en qüestions territorials en la nova negociació després de la ruptura del pacte de governabilitat per part de la formació mallorquina al si del Consell de Mallorca.

En un comunicat emès avui, el GOB cita entre aquestes qüestions territorials claus la comissió insular d'urbanisme, el Pla Territorial de Mallorca (PTM), el Pla Director Sectorial de Carreteres i el camp de Golf de Son Baco.

Els ecologistes recorden que fa mesos ja van reclamar al president del Govern, Francesc Antich, que es mantingués ferm en els temes de territori del pacte, quan UM reclamava la construcció del camp de golf de Son Baco, en el municipi de Campos, apel·lant "a la necessitat de dignificar la política".

"Els motius confesables d'UM per trencar el pacte en el Consell de Mallorca no tenen entitat suficient per justificar la decisió", recalca el GOB en la seva nota, en la qual exigeix un "compromís real amb la protecció del territori".

Segons el parer dels ecologistes, el problema és que UM defensa "interessos corporatius que amenacen el territori" i assenyala que un dels primers desencontres en el Consell de Mallorca va ser precisament quan la institució insular va acceptar un recurs del GOB contra la declaració d'interès general de Son Baco.

+ VIST