Segueix-nos F Y T R
Camins públics

El PP vol la dimissió de Vicens per actuar com un «vertader ocupa» a Ternelles

Consideren inacceptable «l'assalt» perpetrat pel conseller de Mobilitat, entre d'altres líders del PSM

Gabriel Vicens, diumenge a Ternelles amb altres companys. | T. AYUGA

| Palma |

El portaveu adjunt del PP, Toni Fuster, ha considerat avui que el conseller de Mobilitat i Ordenació del Territori, Gabriel Vicens, «no hauria de continuar ni un minut més al Govern» després d'actuar com un «verdader ocupa» a «l'assalt» dilluns passat a la possessió de Ternelles, al municipi mallorquí de Pollença, «menyspreant el dret a la propietat privada».

En una roda de premsa, Fuster ha criticat que Vicens, el portaveu del Bloc, Biel Barceló, i el director insular de Patrimoni del Consell de Mallorca, Gabriel Cerdà, «van vulnerar la legislació que ells mateixos han impulsat» i que, per tant, «haurien de ser exemple social del seu compliment».

«El comportament de Vicens i dels polítics del Bloc que van participar a l'assalt a Ternelles ens avergonyeix com a ciutadans, ja que la crida a la insubmissió social és un extrem inacceptable en uns responsables polítics», ha dit, i alhora ha recordat que al marge de la «polèmica jurídica» sobre la titularitat del camí, «el fet cert és que hi ha una legislació que cal complir i que estableix que només poden transitar per aquesta zona un màxim de 20 persones».

En aquesta línia, ha indicat que «no parlin de fortalesa del pacte i de transmetre seguretat als ciutadans els qui incompleixen fent ostentació dels seus càrrecs públics el primer principi de la seguretat jurídica». «La Llei és per a tots i no hi pot haver excepcions i molt menys tractant-se d'un conseller», ha sentenciat.

«AUGMENT DE LA INCERTESA»

Per la seva banda, el portaveu popular, Carlos Simarro, ha expressat la seva preocupació pel fet que l'índex de preus de consum (IPC) baixés un 0,5% a Balears durant el mes de setembre passat respecte al mes passat, situant la taxa interanual en un -1%, el que, segons la seva opinió, suposa un «augment de la incertesa, a causa que «s'ha reduït el consum privat».

«Malgrat que la caiguda dels preus pugui constituir una aparent font d'alegria per als consumidors, la deflacció és un fenomen molt perniciós que hauria de preocupar seriosament, tot i que sigui feble, perquè implica una distorsió en l'assignació dels recursos, uns canvis importants en la distribució de la renda i, sobretot, un creixement de la producció per sota del seu potencial que reflecteix l'existència d'una situació econòmica depressiva», ha apuntat.

A més, ha afegit que en un escenari de deflacció, el pes dels deutes «augmenta per als deutors» i ha assenyalat que «resulta difícil escapar-se d'aquesta situació una vegada que s'entra en ella». Així, ha insistit que la caiguda dels preus es deu a una «forta disminució del consum privat», el que, segons la seva opinió, suposa que la «màquina de l'economia està gairebé aturada i és una prova més que malgrat el que anuncien els governs d'esquerres un dia si i un altre també, els problemes econòmics no han passat».

Finalment, Simarro ha advertit que si l'economia no es reactiva, els preus seguiran baixant sent això un senyal clar que el motor de l'economia «segueix baixant de revolucions», el que, segons la seva opinió, demostra que la política econòmica que s'està seguint no és l'adequada».

 

+ VIST