Segueix-nos F Y T R
Can Domenge

Nadal “confia plenament en la innocència de la senyora Munar”

El conseller també està imputat en el cas Can Domenge

El conseller de Turisme en roda de premsa. | Ferran Aguiló - J.M.

| Palma |

El conseller de Turisme, Miquel Nadal, ha dit avui que confia "plenament en la innocència de la senyora Munar", després de ser preguntat per la imputació judicial de la presidenta del Parlament en el cas Can Domenge, recollida en la providència dictada ahir pel magistrat instructor de la causa en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), Javier Muñoz.

Miquel Nadal està imputat al costat del president d'UM, Miquel Àngel Flaquer, i el diputat del Grup Mixt, Bartomeu Vicens, en el cas Can Domenge, la instrucció del qual va assumir el magistrat Muñoz el passat 8 d'octubre per la condició d'aforats dels dos diputats.

La imputació de Munar es produeix arran de la querella interposada per Núñez i Navarro el 2007 contra tots els consellers del Consell de Mallorca que en la passada legislatura van votar a favor de la venda del solar, els setze del PP i els dos d'UM, per presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i frau a l'administració.

Quan es va produir l'operació, l'actual presidenta de la Cambra autonòmica era la màxima responsable del govern de Mallorca, per la qual cosa el seu nom també apareix en la querella.

Tanmateix, en la providència del jutge, on també se cita en qualitat d'imputat al llavors portaveu del PP en el Consell, Fernando Rubio, no s'especifiquen els delictes que se'ls imputen, si bé la jutgessa que va iniciar la instrucció de la causa en el jutjat número 12 de Palma contempla tres supòsits il·lícits en què van poder incórrer els imputats: prevaricació, frau i malversació de cabals públics.

Els tribunals hauran d'aclarir si els inculpats van adjudicar els solars de Can Domenge a l'UTE Sacresa-Ferrá Tur per un preu molt inferior al de mercat (60 milions d'euros), mitjançant l'artifici de posar en el concurs un preu màxim a l'alienació (30 milions). Malgrat que la constructora Núñez i Navarro oferia 60 milions d'euros, els terrenys van ser adjudicats a l'empresa catalana Sacresa i al mallorquí Ferrà Tur, que van oferir la meitat.

Les sospites sobre les irregularitats que van poder envoltar l'alienació de Can Domenge es fonamenten en una concatenació de fets que apunten a una voluntat expressa de l'administració per adjudicar el solar a Sacresa. Així, el Consell va incloure una clàusula en el concurs que fixava un preu màxim de 30 milions d'euros per a la venda del solar, que coincideix amb el preu, que va oferir l'UTE adjudicatària.

A més, Miquel Nadal, llavors vicepresident del Consell, es va reunir mesos abans de la convocatòria del concurs públic amb un responsable de la constructora catalana, la qual al seu torn va encarregar a l'arquitecte Jean Nouvel l'elaboració d'una primera fase del projecte, quan cap un altre empresari tenia coneixement de la celebració d'un concurs per alienar aquests terrenys.

+ VIST