Segueix-nos F Y T R
Conflicte lingüístic al CP Son Caliu

Pels pares de Son Caliu, la polèmica no és lingüística

L'AMPA de Son Caliu dóna a entendre que el conflicte al centre va més enllà de l'ús del català a l'educació, mentre que la Direcció de Política Lingüística crida a la calma

Façana de l'escola de Son Caliu, al nucli calvianer de Palmanova. | Miquel Àngel Canals

| Palma |

Els pares de l'escola Son Caliu, agrupats a l'AMPA del centre, volgueren desmentir que el conflicte que viu el centre tingui el català com a leitmotiv. En una breu comunicació mantinguda ahir amb aquest diari, l'AMPA assegurà: "Només volem aclarir que això no és una qüestió de la llengua". A més a més, confirmen que exhauriran "totes les vies administratives" fins assolir el seus objectius.

La darrera aturada d'aquestes "vies" podria ser la reunió que una delegació dels pares mantindrà amb la Conselleria d'Educació. La cita, segons ha confirmat l'Administració, tindrà lloc dins aquest mes d'octubre.

Pares descontents

Per altra banda, un altre sector dels progenitors s'ha unit a l'anomenat Grup de pares descontents. Aquest col·lectiu assegura que tan sols 17 pares donen suport al projecte lingüístic del centre, mentre que gairebé n'hi ha 200 que signaren a favor de la destitució de la directora, Maria Morell.

A més a més, destaquen que els nins de Son Caliu adquireixen un coneixement de tan sols "el 80% de la resta d'escoles de Catalunya o les Balears". També asseguren que "la majoria els estudiants van a classes particulars durant tot l'any i ni tan sols així saben quants rius hi ha a l'Estat". I en línies generals, denuncien que la gestió del centre "és un desastre".

Continuen els suports

Tot i així, la polèmica en torn de l'escola de Son Caliu continua suscitant suports cap a la direcció del centre. Margalida Tous, directora general de Política Lingüística, féu ahir una crida a la calma tots els implicats. Tous també assegurà que la direcció del centre té el seu suport per implementar "correctament" el projecte lingüístic.

Iniciativa d'Esquerres (IdE) també fa costat a la docent Maria Morell i recordà que "el senyor Carlos Delgado ha continuat sense complexes en la seva política contra el català".

Círculo Balear i UPyD, a la defensa de l'inspector

L'entitat Círculo balear sortí ahir en defensa de l'inspector d'Educació Juan Jiménez. El seu president, Jorge Campos, assegurà que és víctima "de l'assetjament dels catalanistes". Campos cita PSM i UM, però també l'OCB i l'STEI-i, com els culpables. Fa especial èmfasi en l'STEI-i, de la quale critica que "l'haguem de subvencionar entre tots".

Paral·lelament, UPyD també sortí en defensa del grup crític de pares de Son Caliu, als quals mostra la seva solidaritat. UPyD critica "la imposició del català" que es pretén assolir a Son Caliu. I qualifica així a la Junta Directiva del centre: "En el millors dels casos demostra la seva ignorància; i en el pitjor, la tendència a maniobrar de manera il·legal".

Segons la UPyD, "no es tracta d'una guerra contra la llengua catalana, que tan sols existeix en la imaginació dels que assumeixen acríticament la ideologia nacionalista".

+ VIST