Segueix-nos F Y T R

UM intenta fitxar l'exdiputat popular Miquel Munar

Josep Melià i Joan Monjo es reuniren fa uns dies amb l'exdirigent del PP, que sempre s'havia alineat amb el sector més regionalista i moderat del partit

Miquel Munar, en el moment de prometre el càrrec de diputat d'aquesta legislatura. | T. AYUGA

| Palma |

La nova Unió Mallorquina ha intentat fitxar Miquel Munar, un exdiputat del Partit Popular que abandonà l'escó fa un mes per diferències amb el president de la formació, José Ramón Bauzá. Munar, a més a més, es donà de baixa del PP balear.

El president d'UM, Josep Melià, i el secretari general, Joan Monjo, varen mantenir fa uns dies una trobada amb l'exparlamentari per proposar-li que s'incorporàs a les files nacionalistes. Ell els comunicà que anunciaria la decisió al cap d'uns dies.

Miquel Munar s'ha alineat sempre amb el sector més regionalista i moderat del PP. Diputat en aquesta legislatura i en l'anterior, renuncià a l'escó de la Cambra per disconformitat amb la política de José Ramón Bauzá. Prèviament, però, registrà la baixa com a militant del partit conservador.

UM vol que Munar hi aporti la seva experiència. A la formació nacionalista ningú no s'ha plantejat, de moment, que pugui formar part d'una candidatura. De fet, la intenció de Melià i la de Monjo és que s'incorpori al partit i hi contribueixi amb el seu bagatge polític. Si finalment se'n confirma el fitxatge, podria ser presentat de manera oficial aquesta setmana i assistir ja a algunes de les reunions dels nacionalistes.

Fonts d'UM han deixat clar a aquest diari que els contactes amb Munar han tingut lloc després d'haver-se donat de baixa del PP, fa un mes i busques. Ara, Melià i Monjo estan a l'espera de saber la seva decisió.

Metge de professió, Munar no ha amagat mai les diferències amb Bauzá ni amb la influència de Carlos Delgado entre les files dels populars. Ell, que és regionalista i de centre, arribà a afirmar que el PP seguia la mateixa línia que Esperanza Aguirre a Madrid i que, per això, s'estimava més abandonar el partit. Coneix molt bé la política sanitària i, com a diputat, ha duit qüestions d'educació.

+ VIST