Segueix-nos F Y T R

Carlos Delgado: “El partit pot sobreviure sense Font i Pastor”

La intervenció del batle de Calvià en la tensa reunió del PP fou l'única que no rebé aplaudiments. Quan parlà, el de sa Pobla i el de Manacor no hi eren

| Palma |

El vicepresident del PP balear i batle de Calvià, Carlos Delgado, també intervingué en la reunió de la Junta Insular de divendres. Fou un dels pocs de donà suport obertament a la decisió del seu president, José Ramón Bauzá, de situar com a candidata al Consell la diputada al congrés Maria Salom. Però no quedà aquí. Després que el batle de Manacor, Toni Pastor, criticàs la decisió i abandonàs la reunió, el de Calvià demanà la paraula i assegurà que "el partit pot sobreviure sense Pastor i -Jaume- Font".

La intervenció de Delgado no fou escoltada per Pastor, que se n'havia anat, ni per Font, que no acudí a la reunió. Però els que l'escoltaren no els agradà. Fou l'única que no rebé cap aplaudiment dels assistents i alguns, com José María Rodríguez o Cati Soler, li cridaren l'atenció.

Abans que intervingués Delgado, el president del PP de sa Pobla, Biel Serra, havia defensat Font dels atacs que li propinà el de Calvià en un article d'opinió i recriminà la direcció que ho hagués permés. Pastor també cità Delgado en la seva intervenció per recordar que dugué el seu partit als tribunals i insultà el president, Mariano Rajoy, i ara és vicepresident.

Abans de marxar, Pastor deixà clar que no se sentia còmode amb la manera presidencialista d'actuar del seu president. Va fer una intervenció més crítica.

Delgado, juntament amb Bauzá, el secretari general Miquel Ramis i la diputada Isabel Llinàs foren els únics que defensaren la designació de Salom. En canvi, Pastor, Rodríguez, l'exconseller Joan Flaquer i el senador Joan Huguet demanaren en les seves intervencions que s'ajornàs la designació del candidat. Bauzá s'acabà imposant a Salom, però es posà bona part del partit en contra.

Bona part de la Part Forana, enfadada amb Bauzá

Foren diversos els batles del PP que abandonaren la reunió de divendres abans d'hora (Manacor, Santanyí i Montuïri), però encara són més els enfadats, no només amb la designació de Maria Salom com a candidata (consideren que no els representa), sinó, sobretot, amb el seu president per actuar sense comptar amb els òrgans del partit. El fet que Carlos Delgado s'hagi convertit ara en el màxim defensor de Bauzá tampoc no agrada a la Part Forana, que encarna el sector més regionalista del PP en contraposició a l'espanyolista del de Calvià. Tot i que els descontents a la Part Forana són molts, als comitès de Manacor i sa Pobla és on més problemes pot tenir Bauzá.

+ VIST