Segueix-nos F Y T R
Son Espases

Salut accepta ara negociar la data del trasllat a Son Espases

Reconeix que el canvi d'ubicació ja no és inamovible per als dies 6 i 8 de desembre i accepta negociar la data i els detalls amb els delegats sindicals

Thomàs ahir visità les obres de la nova unitat bàsica de salut del Molinar. | dB

| Palma |

La Conselleria de Salut modificà ahir el seu full de ruta respecte de Son Espases. El conseller Thomàs, de fet, assegura ara que està obert a canviar el calendari del trasllat a Son Espases (previst per al 6 i 8 de desembre).
Thomàs, fins i tot, es mostrà disposat a negociar amb els sindicats unes altres dates per a la culminació del trasllat, com també els detalls i criteris d'aquesta complexa actuació. El conseller responia així a tots els sindicats amb presència en la sanitat (SATSE, Sindicat Mèdic, UGT, CCOO, CSI-F i USAE), que el dia abans entraren en el debat públic amb dures acusacions contra la Conselleria. "Serà un gran fracàs" i "podria haver-hi damnificats" foren dos dels vaticinis que els sindicalistes deixaren a l'aire.

Per això, la seva exigència d'ajornar el trasllat (almanco fins al 2011) no ha caigut bé als passadissos de la Conselleria. L'Administració ha hagut de declarar públicament que no faran cap moviment "si la seguretat dels pacients i la qualitat assistencial no estan garantides".

És veritat que tant el conseller de Salut com Luis Carretero (director de Son Espases) ja havien reconegut que el calendari no era inamovible. Això no obstant, Thomàs no s'havia vist forçat a repetir-ho amb tanta contundència com ahir. I és que l'efecte mediàtic que els sindicats assoliren la vigília, amb les advertències pujades de to, havia estat gros. Les crítiques, a més, atacaven la Conselleria des d'un altre front: el de les dues desenes de caps de servei de Son Dureta que demanaren per carta l'ajornament del trasllat. Dimarts, de fet, tornaren a reunir-se amb la Conselleria i li transmeteren el seu malestar. Thomàs, per tant, neda ara en aquesta línia: "Es manté la data prevista, perquè tot està sortint bé, però no hi ha cap porta tancada a canviar-la, si és necessari".

+ VIST