Segueix-nos F Y T R

“Bauzá és un titella de Delgado”, diu Barceló

El líder del PSM clausura la celebració del 34è aniversari del partit amb crítiques a “l'antimallorquinisme” del PP i retrets a ZP

| Porreres |

Biel Barceló, secretari general del PSM-EN i candidat a la presidència del Govern, va ser l'encarregat de clausurar el 34è aniversari dels nacionalistes a Porreres. Així, davant uns dos-cents companys de partit, ho va dir ben clar: "Bauzá és la cara més antimallorquina del PP, és un titella de Carlos Delgado i dels radicals del Círculo Balear". Aquests foren alguns dels afalacs que Barceló dedicà al president del PP balear, a més de "Bauzá és un fenómeno", en clara al·lusió pejorativa, ja que "cada vegada que obre la boca en provoca una de grossa".

La crisi i l'aposta del PSM "perquè les Balears tornin a generar riquesa, amb respecte cap al territori", va ser també un dels elements bàsics del discurs del nacionalista, que assenyalà com una prioritat "treballar per crear les condicions per sortir de la greu crisi".

El president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i el seu Govern també van tenir la seva ració, ja que "no soluciona els nostres problemes i ens continua discriminant"; "per això, hem d'acudir a Europa", va afegir Barceló. Al final de la intervenció va voler deixar les portes del PSM obertes "per a totes aquelles persones que vulguin sumar i treballar en aquesta direcció de futur per a Mallorca". I esmentà explícitament Iniciativaverds, la formació creada a partir de la fusió d'Els Verds i d'una escissió d'Esquerra Unida, amb qui el PSM anirà en coalició a les properes autonòmiques i amb qui ja treballa per "construir la Mallorca que la gent vol".

Durant l'acte d'aniversari, va haver-hi, a més, espai per a Joan Font, candidat del PSM a la presidència del Consell; Antoni Verger, candidat a l'Ajuntament de Palma, i per a Lluís Enric Apesteguia, secretari general dels Joves d'Esquerra Nacionalista.

20 anys i premis

Així mateix, durant l'acte d'aniversari del PSM es lliuraren els reconeixements a tots aquells militants que compleixen els vint anys de militància a la formació nacionalista. A la vegada es va fer entrega dels tres premis anuals de la formació. Joan Carrero, president de la Fundació S'Olivar, va rebre el premi de Solidaritat i Justícia Social per la tasca en defensa dels drets humans arreu del món i especialment a la zona dels Grans Llacs a l'Àfrica. El col·lectiu Massa Crítica va rebre la distinció de Medi Ambient, per la defensa i promoció de la mobilitat sostenible. I finalment el guardó de Llengua i Cultura va recaure a Paraula per la seva tasca desinteressada pel Programa de Voluntariat Lingüístic.

+ VIST