Un total de 5.341 nouvinguts ha participat en alguna de les activitats organitzades pel Projecte-D del Servei de Dinamització Lingüística de l'Ajuntament de Palma d'ençà que es posà en marxa, l'octubre del 2008. Mentre que 1.561 persones han anat a cursos o tallers per aprendre català, un nombre superior (3.780) ha pres part en altres activitats interculturals: excursions, sessions gastronòmiques, partits de futbol i espectacles per a infants, entre d'altres.
Tot i la bona acollida, els responsables d'aquesta iniciativa es decanten per continuar creixent i fer que aquesta eina de cohesió social pugui arribar a un nombre encara més elevat de ciutadans immigrants que demanen aquestes propostes. Segons la regidora de Cultura, Nanda Ramon, de qui depèn el servei, "en cada activitat que hem convocat, hi ha hagut tants de sol·licitants que no els hi hem pogut inscriure a tots".
El 2011 comença des del Projecte-D amb la intenció "de consolidar i mantenir els cursos i les aules d'acollida, perquè les tasques que hem emprès han funcionat", tal com explica la responsable de l'àrea de Política Lingüística, Paula Fluxà. Però vist l'èxit obtingut, enguany s'intentarà, per exemple, incrementar les places de les colònies lingüístiques, que tenen lloc per la Setmana Santa, i estendre a altres barris els grups de conversa que ja funcionen a Son Gotleu.
Un dels projectes que els responsables de Política Lingüística també acaben d'enllestir és una campanya dirigida a la gent que parla àrab o amazic. Per a aquests col·lectius s'editarà material didàctic i s'organitzaran cursos de català totalment adaptats a ells i tenint en compte les seves necessitats específiques. Fins ara, no s'havien impartit classes per a parlants de llengües concretes, si bé amb aquesta iniciativa el que es pretén és facilitar tant com es pugui l'aprenentatge del nostre idioma als ciutadans nouvinguts que cerquen la integració mitjançant la normalització lingüística.
Segons Fluxà, "és necessari continuar creixent perquè un nombre més elevat de persones es pugui beneficiar de les nostres activitats i, d'aquesta manera, fer passes per assolir la plena normalització de la nostra llengua al municipi de Palma".
Els nouvinguts aposten fort per aprendre català
5.341 persones ha participat en el Servei de Dinamització Lingüística de l'Ajuntament de Palma
Cristina Polls | palma |