Segueix-nos F Y T R
Campanya electoral 22 maig 2011

Bauzá promet donar els serveis socials “la importància que tenen”

Vol dur el compliment efectiu de les lleis de Dependència i Serveis Socials

| Palma |

El president del PP balear i candidat al Govern, José Ramón Bauzá, ha afirmat avui que el seu partit donarà als serveis socials "la importància que tenen" i treballarà "per millorar la qualitat de vida" de les persones amb discapacitat, en situació de dependència o risc d'exclusió social.

Bauzá, que aquest matí ha visitat la residència de la tercera edat de Can Carbonell, a Marratxí, ha dit que treballarà per garantir el compliment efectiu de les lleis de Dependència i Serveis Socials a través del treball conjunt dels departaments i conselleries per a "evitar duplicitats, optimitzar recursos i guanyar en eficàcia".

Ha assenyalat que "la millora en la gestió dels serveis socials s'ha convertit en una exigència obligatòria" davant la crisi actual i ha agregat que durant la seva gestió impulsarà programes que "promoguin l'accessibilitat universal, eliminin tot tipus de barreres i garanteixin que totes les persones puguin desenvolupar els seus projectes vitals amb la màxima autonomia, igualtat de drets i oportunitats."

El candidat popular s'ha compromès a millorar l'eficiència dels serveis socials i ha dit que lluitarà per una "política social integradora" que respongui a les necessitats de la societat actual.

Més ocupació i menys absentisme

Bauzá ha exposat avui les propostes socials del PP que inclouen "accions precises per fomentar la inserció laboral", mesures per reduir l'absentisme i l'abandonament escolar, fomentar la responsabilitat social de les empreses i administracions i afavorir les polítiques i programes destinats a la formació al sector social com un dels "jaciments d'ocupació en apogeu".

Amb això, ha dit, podrà "oferir llocs de treball especialitzat" i una "excel·lent" prestació social.

El PP crearà una finestreta única d'informació, que agiliti i faciliti l'assessorament i tramitació d'assumptes socials i potenciarà la prevenció en drogodependències, exclusió social, violència de gènere i conductes discriminatòries.

Els populars ofereixen suport econòmic i financer "estable" per als programes i serveis que "acreditin la seva eficàcia i necessitat" i simplificar dels processos administratius i planificació.

El PP impulsarà la creació de grups de suport per a les famílies amb persones dependents i amb discapacitat, promourà els programes de foment de l'"autonomia personal i d'atenció domiciliària" i continuarà amb la millora de la xarxa d'inclusió social, amb una especial atenció a les persones amb problemes de salut mental.

+ VIST