Segueix-nos F Y T R

Dos testimonis afirmen que van donar diners per al temple investigat en el cas Peatge

S'investiga, entre d'altres, si la contrucció es va pagar de l'obra de la carretera de Manacor

| Palma |

Un matrimoni mallorquí ha testificat avui davant de la jutgessa del cas Peatge que va donar diners per a la construcció d'un temple de meditació que el fiscal sospita es va fer amb diners desviats de les obres de la carretera de Manacor. En aquest cas s'investiguen presumptes desviacions de diners públics cap a obres privades facturades com si fossin part dels treballs de desdoblament de la carretera de Manacor a Inca (DT.-15), duts a terme en la passada legislatura, quan el Consell de Mallorca -institució que va pagar l'obra- estava governat per PP i UM.

Segons han informat a Efe fonts jurídiques, el matrimoni que ha comparegut avui forma part d'una sèrie de testimonis citats també per als dies 25 de maig i 13 i 15 de juny i proposats per les defenses dels imputats per demostrar que l'edifici es va realitzar amb diners de donacions de particulars. Aquest temple de meditació oriental de l'associació Pachi Tanglang es va construir el 2007, per un valor d'uns 300.000 euros, als terrenys de Mònica Florit, dona del que va ser director d'obra del desdoblament de la carretera Palma-Manacor, Francisco Orejudo, ambdós imputats per aquests fets.

El gener passat, Orejudo va afirmar la jutgessa que el temple es va fer gràcies a donants de Mallorca i de diversos països, i no amb diners de l'obra de la carretera de Manacor. El matrimoni que ha testificat avui ha afirmat, segons les mateixes fonts, que l'associació s'autofinançava i que l'obra es va pagar amb diners donats de diferents persones com ells. A part d'aquest matrimoni, també estan citats a comparèixer testimonis provinents de països com Corea o el Japó, que suposadament asseguraran la jutgessa que van posar diners per a la construcció del temple. El fiscal, en canvi, sospita que l'edifici es va aixecar amb diners desviats de l'obra mitjançant factures inflades i que no es tracta d'un temple, sinó d'un habitatge.

+ VIST