Segueix-nos F Y T R

L'esquerra envesteix Salom, però ella defuig el debat

La candidata popular a la presidència del Consell va confrontar el seu programa amb Armengol, Font, Aguilera i Sweeney a la Televisió de Mallorca

Salom, Armengol, Font, Aguilera i Sweeney, ahir just abans del començament del debat. | E.Borràs

| Palma |

La candidata del PP a la presidència del Consell de Mallorca, Maria Salom, va evitar la discussió directa amb els altres caps de llista en el debat de la Televisió de Mallorca que es va fer ahir vespre. Tot i que li varen preguntar per les seves propostes en qüestions com la via connectora i el Guix, Salom va esquivar el debat ignorant les crítiques i es va limitar a recitar el seu programa. "Avui hem pogut escoltar els silencis i les propostes, i els silencis espanten", va concloure cap al final la candidata socialista a la reelecció, Francina Armengol. L'actual presidenta del Consell va demanar a la popular si mantindria el traçat i l'amplada de la via connectora i si era partidària de permetre la urbanització del Guix, en plena Serra. Salom, d'entrada, va evitar respondre ambdues preguntes, però, davant la insistència d'Armengol i dels altres candidats, va dir que, pel que feia a la via connectora, s'asseuria a parlar-ne amb Cort, els tècnics del Consell i els veïns i que segur que hi trobaria una solució. O sigui, va admetre que no en té projecte definit. Això sí, va criticar l'actual equip de govern per no haver resolt els accessos a Palma en quatre anys.

Sobre el Guix, Salom tampoc no va respondre directament, però va quedar clar que la popular és favorable a la urbanització per "respectar la propietat privada". Salom també va ser el blanc de les crítiques dels altres candidats quan es va parlar de polítiques socials. Armengol li va retreure que el PP hi havia invertit molt poc quan ho havia pogut fer i el candidat d'EU, Albert Aguilera, va atacar la voluntat de retallar-les. Però també es queixà de la intenció dels socialistes de retallar l'Administració. Per la seva banda, la candidata d'Esquerra, Cathy Sweeney, va recordar que per fer polítiques socials calen doblers i afirmà que el Govern espanyol "estrangula" les Illes Balears.
La popular es va defensar dient que el PP havia fet 1.400 places de residència per a gent gran i el Pacte, cap. Això no obstant, el candidat de PSM-IV-ExM, Joan Font, explicà que la majoria de places que havia fet el PP eren privades i just alguna era concertada. "Això és la política del PP", afegí, "qui pot pagar que tingui un servei i qui no pot pagar que es foti!".

Els candidats també van atacar Salom per la intenció de tancar Ràdio Televisió de Mallorca. La popular va dir que no era "prioritari" mantenir dos canals públics i que ja trobarien una solució per als treballadors. Llavors, però, la presentadora del debat, Caterina Noguera, hi va intervenir dient que acabarien "tots a l'atur". De fet, una quinzena de treballadors havien rebut els candidats amb una pancarta en contra del tancament i, quan Salom hi va passar per davant, es va fer un silenci tens que gairebé es podia tallar.

+ VIST