Segueix-nos F Y T R

Melià s’envolta dels batles en la presidència de CxI

Convergència per les Illes dugué a terme el congrés constituent, en què el líder de la formació aconseguí el 100% de suports per continuar en el càrrec

| Palma |

Josep Melià fou elegit president de Convergència per les Illes (CxI) amb el 100% de les votacions dels assistents al congrés constituent de la formació, que es dugué a terme ahir a Santa Margalida. El líder del partit polític s'envoltarà dels batles de la formació en l'executiva, de la qual en són membres consumats. Antoni Amengual, de Consell, és el nou secretari general de Convergència. S'elegiren vuit membres més, a través de llistes obertes, que reberen un 95% de suport.

Durant el discurs de cloenda, Melià reivindicà el paper de CxI com a "peça essencial per vertebrar l'espai polític centrista i balearista" de les Illes. El president de la formació defensà aquest espai "necessari" i per això es marcà com a "gran repte" articular-lo.

Poder municipal

Melià tingué molt present el poder local i recordà que Convergència és el segon partit de Mallorca amb més batles i que té més de seixanta regidors. Segons el seu parer, aquesta presència municipal "és el trampolí a partir del qual el partit nacionalista pretén assolir el seu objectiu de donar visibilitat a una opció que en positiu tingui com a prioritat la defensa dels interessos de les Illes Balears". El líder de Convergència es desmarcà del Govern central i lamentà que "des de Madrid ens continuen espoliant".

Per la seva banda, Amengual instà les bases a implicar-se "a fons" en l'estructuració del partit, perquè "és aquesta feina la que pot possibilitar assolir els objectius de presència i influència en les principals institucions de Balears". En el seu discurs, no hi faltaren les crítiques a la política lingüística del Govern de José Ramón Bauzá. "Ballen al so de Madrid i per distreure el personal es dediquen a assotar la nostra llengua", va dir.

Convidats

En el congrés d'ahir, Josep Melià no va fer cap referència a la Lliga Regionalista de Jaume Font -present entre els convidats-, ja que es va voler "centrar només en Convergència". També assistiren a l'esdeveniment membres de PP, PSOE, Esquerra, PSM, Entesa, Unió Menorquina i d'Es Nou Partit d'Eivissa. A aquests dos darrers sí que s'hi va referir amb vista a futures aliances. Així mateix, hi participà Oriol Pujol, secretari general adjunt de Convergència Democràtica de Catalunya, per qui "l'espanyolisme del PP de Bauzá beneficiarà Convergència per les Illes".

Els membres de la nova executiva de CxI, a banda de Melià i Amengual, són els batles de Costitx, Antoni Salas; Ariany, Joan Ribot; Banyalbufar, Mateu Ferrà; Porreres, Bernat Bauçà; Sineu, Josep Oliver; Sencelles, Joan Carles Verd; ses Salines, Tomeu Lladonet; Valldemossa, Xisco Mulet; i el futur primer edil d'Artà, Tomeu Gili.

Completen la llista Maria Antònia Sureda, Joana Noguera, Xisca Móra, Catalina Reynés, Josep Franco, Rafel Ballester, Antoni Serra i Miquel Llompart.

+ VIST