Segueix-nos F Y T R
retalls a sanitat

El Joan March ja tancarà dues plantes el mes que ve

Els treballadors temen que la clausura de pal·liatius i de malalts respiratoris crònics que està dins del pla de reducció d’activitat de l’estiu serà l’inici del desmantellament del centre

| Palma, Mallorca |

L'hospital Joan March tancarà dues plantes el pròxim 15 de juny i els seus treballadors temen que ja serà definitiu. Ara fa un mes es comunicà al personal que el pla de reducció d'activitat d'estiu preveia que la planta de pal·liatius i la de malalts respiratoris crònics deixarien de funcionar durant dos mesos. Els pacients de la primera unitat seran traslladats a l'hospital General i els de la segona es redistribuiran per altres plantes del centre de Bunyola.

Fins a l'estiu passat, s'acostumava a tancar durant un mes d'estiu una única planta per tal de poder-la pintar i condicionar i per compensar també la disminució de personal que es registra quan moltes persones s'agafen les vacances. Els treballadors estan convençuts que el tancament d'aquestes dues plantes serà l'inici del desmantellament del centre hospitalari, que tancarà les portes el 15 de setembre.

En l'assemblea d'ahir al Joan March, els empleats decidiren que demanaran la dimissió de tot l'equip directiu de Gestió sanitària de Mallorca (Gesma), "perquè no han vetlat pel bon ús del centre", segons explicà el portaveu dels treballadors, Tomeu Tugores.

Pel que fa al personal de l'hospital General, ahir va continuar, com cada dia, sortint a les 11.30 del dematí a fer un minut de silenci a les portes del centre palmesà. Aquesta acció de protesta, que es farà cada dia, es complementarà amb les mobilitzacions que preparen de manera conjunta amb la plantilla del Joan March. La setmana que ve, és previst que facin públic un calendari de diverses mobilitzacions en contra del tancament dels dos centres.

Paral·lelament a l'acció, els treballadors del Joan March estan cercant aliances polítiques i ja han parlat amb el batle de Bunyola, Jaume Isern, qui els va assegurar que farà tot el possible per evitar-ne el tancament. Així mateix, està previst que aquest cap de setmana a la Fira de Sineu i a altres municipis es posi en marxa la recollida de signatures.

Concentracions

Per altra banda centenars de treballadors es van concentrat ahir les portes dels centres sanitaris públics per expressar la seva repulsa per les restriccions en la contractació de personal, el minvament en els salaris i el tancament d'instal·lacions que va anunciar dilluns passat l'executiu del PP.

+ VIST