càrrecs i activitats

El president nega incompatibilitat, però no aclareix perquè deixa les societats

El president avisa que “no admetrà ni extorsions ni coaccions” després que l’Associació de productores apuntàs la possibilitat que es fessin públiques “gravacions” comprometedores per a ell i parlàs de “prevaricació”

Bauzá, al centre, es reuní amb Vicent Serra, Maria Salom, Pep I. Aguiló, Toni Gómez, Santiago Tadeo i Jaume Ferrer (d’esquerra a dreta). | J.T.

| Palma |

El president José Ramón Bauzá defensà ahir que no ha incorregut en cap incompatibilitat amb el càrrec públic que ostenta, però no aclarí per què s'ha donat de baixa en els darrers dies com a administrador de dues societats. Així responia a l'oposició, que l'acusà d'haver estat enganant fins ara i donà per fet que havia incorregut en incompatibilitats i que ara ho estava arreglant.

El tres de maig, Bauzá es va donar de baixa com a administrador de l'empresa José Antonio Guitart SL, dedicada a la vinoteca, i dia nou cessà com a administrador únic de la societat Bauser Internacional 2001 SL, dedicada al comerç d'articles mèdics, on ara la seva dona n'ocupa el lloc.

El president no aclarí ahir per què ha deixat de ser administrador d'aquestes dues societats i reiterà que no ha incorregut "en cap tipus" d'incompatibilitat. Ho digué després de la Conferència de presidents, amb els màxims responsables dels consells.

L'oposició, en canvi, entén que si ara es dóna de baixa és perquè era incompatible i sospita que no ho féu constar en les declaracions de béns i interessos de fa un any. Per això, han demanat tenir-hi accés. El PSIB, a més, ha reclamat al Consell de Govern que declari si és compatible l'activitat del president amb el fet de ser titular d'una farmàcia, al·legant la sentència que ho declarà incompatible per al titular de Salut. També han demanat que s'obri expedient per investigar si Bauzá negocià la venda de la vinacoteca Divino a Borja Rupérez, que fou nomenat gerent d'IB3 i després cessat.

Precisament ahir, el president es referí indirectament a aquesta qüestió. Ho féu arran del comunicat emès per l'Associació de productores audiovisuals, Aproba, que assenyalava la possibilitat que es fessin públiques unes suposades "gravacions" que serien comprometedores per a Bauzá. El document apuntava a una presumpta "prevaricació" a partir d'aquests enregistraments i de les explicacions de l'exgerent d'IB3.

"Aquest comunicat es qualifica per ell mateix. La forma, el fons i el to són inadmissibles. Aquest president no admetrà ni extersions ni coaccions", afirmà Bauzá, qui anuncià que el Govern estudia accions legals contra l'associació.

El president d'Aproba, Paco Berga, aclarí ahir que la intenció del comunicat no és "extorsionar o amenaçar" ningú, sinó mostrar la "indignació" de les productores davant els insistents rumors que el Govern estaria negociant amb l'empresa granadina Secuoya -que ja duu els informatius- per cedir-li la gestió d'IB3. Berga considerà "de justícia" que la televisió es faci aquí i amb les productores d'aquí. I demanà "disculpes" si el comunicat havia donat peu a una altra interpretació.

+ Vist