Segueix-nos F Y T R

Els Guàrdies Civils de fora destinats a les Illes no podran tornar a casa de franc

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha suprimit el viatge anual d'anada i tornada a la Península pagat per l'Estat del qual gaudien els seus agents destinats als Arxipèlags des de 1974

| Palma |

La Direcció General de la Guàrdia Civil ha suprimit un viatge anual d'anada i tornada a la seva terra als agents peninsulars del cos que estan destinats a les Illes, i que els pagava l'Estat des de 1974, segons ha informat des de l'Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC).

Aquesta associació ha criticat a través d'un comunicat que el Ministeri de l'Interior elimini els viatges que concedia una vegada a l'any als agents que treballen a les Balears i les Canàries per visitar els seus familiars a la Península, i denuncia el "nul interès" de l'Estat per la qualitat de vida d'aquests treballadors als Arxipèlags.

Remarquen que la majoria de Guàrdies Civils destinats a l'arxipèlag balear "són d'origen peninsular" i que, per això, no "els queda cap altre remei" que recórrer a la via aèria o marítima per visitar durant les seves vacances els seus familiars.

Empobriment

L'AUGC recorda, a més, que en els últims temps els agents han sofert una rebaixa del seu sou i últimament la pèrdua de la paga extraordinària de Nadal, a més de la pujada de l'IVA i la resta de retallades econòmiques que afecten tota la societat.

Amb tot, consideren que "difícilment es pot entendre que es donin per superades les circumstàncies que van motivar aquest tipus de viatges-vacances per compte de l'Estat", i afirmen que "és evident que la despesa que han de fer és superior a la que han d'afrontar la resta de Guàrdies Civils destinats a la península".

Així mateix, han lamentat que la mesura s'apliqui des de l'1 d'agost, "de tal manera que es produeix un greuge entre els agents que ja han gaudit d'aquest dret a l'any en curs i els que pretenien utilitzar-lo en els pròxims mesos".

+ VIST