Segueix-nos F Y T R
Finançament autonòmica

Barceló critica que el PP just aconseguí les «molles» de la inversió estatal per a les Illes

El finançament per a Balears seguirà relegant l'Arxipèlag als últims llocs, segons ha denunciat el portaveu ecosobiranista al Parlament

«Vostè no ha aconseguit res, només miques» que no serviran per a contribuir a la recuperació de l'economia de les Illes, ha censurat el portaveu del PSM-IV-ExM i Més per Menorca. | P. BOTA

| Palma |

El portaveu del PSM-IV-ExM, Biel Barceló, ha acusat avui el Govern d'haver aconseguit tot just «molles» amb les seves esmenes als pressupostos generals de l'Estat presentades pel PP, ja que mantenen a Balears «a la coa de l'estat en inversions».

Barceló ha retret al president del Govern, José Ramón Bauzá, els pobres resultats de la negociació amb Madrid per a assolir millorar uns pressupostos per a 2013 que el líder del PP balear va qualificar d'«injusts».

Per al portaveu econacionalista, «l'única cosa» que ha fet Bauzá és «maquillar» les xifres amb una esmena que reconeix el deute pels convenis ferroviaris de 2000 i 2004, que suma 333 milions, encara que no detalla cap transferència concreta per a 2013.

Tot i admetre que el Govern central compleixi amb el seu compromís d'abonar 92 milions d'euros l'any pròxim, ha ressaltat Barceló, Balears seguirà essent la regió espanyola amb menys inversió estatal.

A més, la previsió pressupostària de l'executiu central referida a l'Arxipèlag redueix un 87 % els fons per a habitatge, un 60 % l'aportació per a la dependència i un 43 % les partides per a polítiques actives d'ocupació, ha denunciat.

«Vostè no ha aconseguit res», només «miques» que no serviran en absolut per a contribuir a la recuperació de l'economia de les Illes, ha conclòs el portaveu del PSM-IV-ExM i Més per Menorca.

No obstant això, Bauzá ha considerat positives per a Balears les esmenes pactades amb el Govern central: el citat reconeixement dels convenis de carreteres i els beneficis fiscals per als patrocinadors de l'Any Frai Juníper Serra. «Em sorprèn que digui que aconseguir 333 milions d'euros és maquillatge», ha respost el president.

+ VIST