Segueix-nos F Y T R
vaga ensenyament setembre 2012

L'ensenyament fa arribar "carbó" a les polítiques educatives de Bosch

| Palma |

El rebuig a les mesures més polèmiques de la Conselleria d'Educació, com són el tractament a la llengua pròpia de les Illes o la utilització dels símbols a les façanes dels centres, ha servit de pretext a la Plataforma Crida per regalar aquest matí "carbó" al titular d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, i mostrar així el seu rebuig a les mesures impulsades pel seu departament.

Prop de setanta camisetes verdes amb el lema 'Crida per una educació pública de qualitat' s'han concentrat a les portes de la conselleria que encapçala Bosch, encara que només cinc representants de l'organització han entrat a la recepció de la seu, per a deixar-hi aquest "regal de Reis" a nom del conseller.

L'acte reivindicatiu s'ha clos amb la lectura d'un manifest en el qual es demanava als Reis tot allò que la Conselleria d'Educació els ha "llevat", i han reclamat que s'aturin "totes les retallades" que s'han fet fins ara i que afecten el sistema educatiu.

L'organització educativa ha demanat, així mateix, la retirada de l'avantprojecte d'utilització de símbols, així com l'avantprojecte de llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), aquesta última impulsada pel ministeri de José Ignacio Wert.

D'altra banda, la Plataforma Crida reclama la retirada del Decret de tractament integrat de llengües i la Llei reguladora de la convivència escolar i autoritat del professorat, exigint a més que s'augmenti la inversió en educació pública.

+ VIST