Segueix-nos F Y T R
càrrecs i activitats

“Bauzá és qui més ha fet per acabar amb la corrupció”

Bauzá, amb Cabrer i Gómez el dia en què l’expresident del Parlament, Pere Rotger, presentà la dimissió. | T. AYUGA

| Palma |

La portaveu del PP, Mabel Cabrer, defensà ahir el president del Govern, José Ramón Bauzá, en assegurar que “és qui més ha fet per acabar amb la corrupció”.

Les paraules de la també diputada arriben després que Bauzá asseguràs dissabte que donar a conèixer la declaració de la renda dels polítics no faria res més que obrir un debat entre “rics i pobres”.

Cabrer, que no volgué respondre ni amb un “sí ni un no” la pregunta de si Bauzá faria públics els seus comptes i béns patrimonials, afirmà que el president “farà tot el que hagi de fer per generar la confiança que els ciutadans necessiten”.

Sempre que es publiquen dades econòmiques, com la declaració de la renda, “es generen xafarderies”, cosa que titllà “d’indesitjable”. Sobre si igual com succeeix al Congrés dels Diputats i al Senat, els diputats balears estarien disposats a fer públics els seus béns i guanys, Cabrer va afirmar que “tenim unes regles de joc dins del Parlament i són les que són”.

La portaveu parlamentària  defensà, durant la roda de premsa  per presentar les iniciatives del ple d’avui, que si l’actual Executiu està modificant la Llei del bon govern és perquè el Pacte la va fer a “tota pressa i corrent al final de la legislatura per tapar la corrupció d’alguns dels seus socis” de govern .

“Que ara el PSIB continuï dient que ho feim per tapar el president és no només de males persones, sinó també de mentiders”, sentencià. La portaveu denuncià que els socialistes “utilitzen la mentida per enganar l’opinió pública”, i recordà que el president del Govern està sotmès a la Llei d’incompatibilitats, que “no es toca”.

Retrets del PSIB

La diputada del grup socialista, Pilar Costa, va retreure ahir  al Govern Bauzá l’intent de limitar els controls i la transparència amb la modificació que ha iniciat de la Llei de bon govern. Costa, que anuncià l’oposició frontal del PSIB-PSOE a aquest intent, criticà que “en el moment més inoportú, quan la ciutadania demana més transparència, Bauzá els  vol pegar una galtada rebaixant els paràmetres de participació i control democràtic”.

+ VIST