Segueix-nos F Y T R
PP i llengua

El Govern subvenciona la revista Toc-Toc, de l’òrbita del Círculo Balear

L’Institut d’Estudis Baleàrics ha aprovat concedir una ajuda de 709 euros a la publicació, que inicialment en demanava 1.362

El president de Círculo Balear, Jorge Campos (enmig), durant la presentació de Toc-Toc a principi d’any. | Teresa Ayuga

| Palma |

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), dependent del Govern balear, ha aprovat la concessió d'una subvenció econòmica a la revista Toc-Toc. Es tracta d'una publicació de l'òrbita del Círculo Balear i que, malgrat no estar escrita en llengo baléà, defensa postulats contraris a la catalana.

Concretament, la revista Toc-Toc rebrà una ajuda de 709 euros en el marc de la "convocatòria d'ajuts per donar suport a tot tipus de projectes culturals en l'àmbit de la literatura, el còmic i el pensament".

Els editors de la revista Toc-Toc, de fet, sol·licitaren una ajuda per un import de 1.362 euros. Segons els criteris de la Comissió Avaluadora, el projecte presentat per Toc-Toc podria ser mereixedor d'un import subvencionable de fins a 1.126 euros. Com que els integrants de la comissió concediren un total de 72 punts a la proposta, l'import finalment aprovat és de 709 euros. Així consta en la proposta de resolució aprovada per la presidenta de la Comissió Avaluadora, Catalina Matas Sastre, datada del 19 de març passat.

De la mateixa manera que Toc-Toc rep subvencions, altres publicacions de les Illes han deixat de tenir-les d'ençà que governa el PP i han quedat econòmicament ofegades. És el cas de la premsa de la Part Forana escrita en català.

Així mateix, resulta sorprenent que Toc-Toc sí que sol·liciti subvencions de l'Administració, mentre que públicament assegura que no en rep cap. "No disposam de cap subvenció ni una, cosa que sol ser la més cabal garantia d'independència", assegurava un anunci de la revista per animar els seus fidels a pagar-ne una subscripció.

+ VIST