Segueix-nos F Y T R
11s2012

Contraoferta de l’ANC: juntar-se en un ‘consell federal’

El vet a la branca mallorquina genera una autèntica onada d’indignació en el món nacionalista

Una assemblea de l’ANC de l’any passat. | dB

| Palma |

El secretariat nacional de l'ANC anuncià ahir que s'ha deixat la porta oberta a la creació d'un consell federal, òrgan que coordinaria l'ANC amb la branca mallorquina. Però no seria de manera orgànica, sinó com a dues entitats diferenciades que es federen. El consell, que l'integraran un mínim de 3 membres per entitat, també preveu la inclusió d'una delegació valenciana (si es neix al País Valencià).

I és que l'exclusió de la branca mallorquina de l'ANC anunciada diumenge per dBalears caigué com una bomba en el nacionalisme i independentisme de Mallorca.

Centenars de persones comentaren la notícia per mitjà de les xarxes socials, especialment Twitter, on es crearen hashtags com #ANCrespon i #frausagnant.

L'exclusió dels activistes mallorquins va ser amargament lamentada per Joan Lladó (ERC), membre de l'ANC-Mallorca, qui havia fet feina de ‘llanterner' perquè les bases republicanes de dins l'ANC hi votassin a favor.

Un altre membre de la branca mallorquina, Joan Vicenç Lillo, lamentava a les xarxes socials que les bases principatines no els haguessin acceptat. Acusava l'Esquerra Independentista i la CUP de ser-ne reponsables "per omissió" (atès que no participen gaire a l'ANC).

De fet, foren molts els simpatitzants de l'Esquerra Independentista que feren befa de la decisió de l'ANC, tot acusant-los de "regionalistes" i "catalunyistes". Per contra, aquest perfil social aposta pels Països Catalans com a subjecte polític.

La notícia publicada per dBalears també fou recollida pel diari ARA i els portals Vilaweb i Racó Català, on ràpidament es comptabilitzaren més de 300 comentaris. El vet també suscità un ampli debat a la web d'aquest diari, on més d'un miler i mig de lectors consultaren la informació.

+ VIST