Segueix-nos F Y T R
vaga ensenyament setembre 2012

La tancada a les escoles guanya força davant la prohibició del Govern

La plataforma Crida ja té confirmats 106 centres per a la jornada de demà

IES Emili Darder, el mes de novembre passat, durant la primera tancada.

| Palma |

La tancada a les escoles guanya força davant la prohibició de la Conselleria d'Educació que les direccions dels centres cedeixin les instal·lacions. En només un dia, 25 centres més s'han unit a la jornada "Tancats per reforma educativa", convocada aquí per la plataforma Crida. En total, ja són 106 els que tenen programada alguna activitat per demà.

Després de conèixer l'enviament d'una circular dimarts a les direccions dels centres, els sindicats STEI-i, FE-CCOO i UGT van fer una crida perquè a les tancades de la comunitat educativa s'hi uneixi "la resta de la societat" i així mostrar el rebuig frontal que hi ha al Decret de llengües, a la llei de símbols, al decret de convivència i a la llei Wert.

Segons els representants legals del professorat, "feim una crida a la participació a les assemblees que s'estan organitzant als centres educatius amb l'objectiu que tothom pugui estar informat i s'adoptin actituds crítiques sobre les conseqüències de les noves normatives". Idenunciaren "l'actitud absolutista que s'està exercint sobre la comunitat educativa per part de la Conselleria". De la seva banda, la Federació d'associacions de mares i pares d'alumnes de Mallorca (FAPA) indicà que "és ben trist que la Conselleria, en lloc d'estar satisfeta per la implicació de tota la comunitat educativa, no faci res més que posar tots els paranys possibles a les nostres accions".

Els pares també manifesten que "una de les coses que escapa de qualsevol lògica de la circular de la Conselleria que dirigeix Rafel Bosch és que no consideri que aquest objectiu té una finalitat educativa, i que interpreti que les activitats relacionades pretenen fer un ús diferent de l'educatiu dels centres públics".

Per què es fan les tancades?
La comunitat educativa del CEIP Rafal Vell assegura que "no es resigna a les conseqüències de les retallades indiscriminades" i per això és un dels centres que s'unirà a les tancades de demà.

Professors, alumnes i famílies aprofitaren la que es dugué a terme el 28 de novembre per posar en marxa diferents projectes per pal·liar així les mancances que han deixat les retallades al centre. Gràcies a la tancada del 28-N i a la interacció entre els diferents membres de la comunitat, s'han posat en marxa múltiples comissions d'infraestructures, de suport acadèmic i de comunicació. Ija han aconseguit que es pintàs el pati i es fessin reparacions menors; s'han organitzat suports educatius d'horabaixa per als darrers tres cursos de Primària dels quals es beneficien més de 20 alumnes i s'ha obert un banc d'ajuda on cada membre de la comunitat pot contribuir-hi amb 5 euros per alleujar les mancances de material dels infants que més ho necessiten.

Podeu enviar les fotografies de la vostra tancada a redaccio@dbalears.cat.

+ VIST