Segueix-nos F Y T R
vaga ensenyament setembre 2012

L’Executiu haurà de pagar els sexennis als professors interins

La plataforma Crida es reuní ahir capvespre al CEIP Sant Bartomeu d’Alaró. | Plataforma Crida.

| Palma |

La Conselleria d’Educació haurà de pagar als professors interins que la denunciaren perquè no els reconeixia tots els sexennis com als funcionaris de carrera. Des del novembre de 2006,  els funcionaris docents interins tenen reconegut un sexenni, ara se’ls en comptaran fins a un màxim de cinc com a la resta d’empleats públics.

Fa dos anys, l’STEI-i inicià la via administrativa perquè el personal docent interí tingués reconeguts els mateixos drets que els funcionaris de carrera i finalment un jutge ho ha reconegut a la quarantena de denunciants.

Dia 7 de maig, per primera vegada, un jutjat de les Illes Balears “reconeix el dret dels demandants a la percepció del complement de formació corresponent als sexennis que hagin complert, de la mateixa manera que ho tenen els funcionaris de carrera, amb efectes retroactius respecte dels quatre anys immediatament anteriors a la datat de sol·licitud”. A més, la sentència diu que no hi ha possibilitat de recurs ordinari.

Per cada tram de sis anys, els interins que han guanyat la sentència cobraran al voltant de 105 euros mensuals bruts, amb efectes econòmics de quatre anys enrere. Això sí, sempre que es compleixin els requisits d’antiguitat (12 anys o més treballats) i de formació necessaris (100 hores de formació  per cada tram de sis anys). Per tant, algú que tingui el màxim de sexennis i els requisits podrà percebre fins a 5.880 euros de mitjana.

Aquesta sentència podria tenir conseqüències per a tot el col·lectiu de funcionaris docents interins. L’STEI-i reclamarà obrir un procés de negociació per aplicar-la a tot el col·lectiu de professorat interí que reuneixi els requisits.

+ VIST