Segueix-nos F Y T R

Huguet repetirà com a rector de la UIB

El catedràtic de Ciències de la Computació ha obtingut el 52,68% dels vots, enfront el 47,32% de Riera

Llorenç Huguet, en el moment de votar. | Miquel Àngel Cañellas.

| Palma |

Llorenç Huguet serà el nou rector de la UIB després d'imposar-se en les eleccions al seu adversari Antoni Riera amb el 53,58% dels vots.

Llorenç Huguet (Ferreries, 1952) repetirà com a rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) els pròxims quatre anys. Huguet ja ocupà aquest càrrec del 1995 al 2003. El catedràtic de Ciències de la Computació obtingué el 52,68% dels vots ponderats, enfront el 47,32% de l'altra candidat, el catedràtic d'Economia Aplicada, Antoni Riera. Huguet serà el setè rector de la institució després de la mort el passat 30 d'abril de la rectora Montserrat Casas, fet que precipità la convocatòria d'unes eleccions.

Per col·lectius, el professorat doctor amb vinculació permanent a la Universitat ha donat el seu suport a Huguet, amb un 56% dels vots. L'alumnat, en canvi ha donat el seu suport als dos candidats a parts iguals, és a dir, un 50% dels vots per cadascun. Pel que fa al Personal Docent i Investigador (PDI), Huguet s'ha imposat amb un 60%. I finalment, el Personal d'Administració i Serveis (PAS) ha donat el seu suport de forma majoritària a Riera, amb un 62%.

Pel que fa a l'índex de participació, el PAS, amb un 93,25% ha estat el col·lectiu més implicat; seguit dels professors doctors, amb un 90,55%; a continuació el PDI, 53,69% i per últim, els estudiants, amb un 16,64%. En total, estaven cridades a les urnes 16.189 persones, 14.203 d'elles, alumnes.

El ja nou rector al conèixer el resultat dels comicis explicà des de Son Lledó on seguí el recompte de les paperetes que "estic molt content pels resultats i ens sentim recolzats i responsables de la feina que farem". I afegí que "a partir d'ara farem feina pel pròxim curs, des d'ara mateix". I destacà que el que més li ha sorprès dels resultats són els obtinguts pel PAS, que han votat majoritàriament per Riera. I apuntà que "unes informacions a darrera hora podrien haver fet canviar el vot d'algunes persones".

Una de les primeres responsables del Govern Bauzá a felicitar al nou rector, via Twitter, va ser la consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, "la meva enhorabona a @huguetescolta, elegit nou rector de la @UIBuniversitat. Molts d'èxits en aquesta nova etapa!".

El programa

El nou rector aposta per la internacionalització de la UIB, a través amb polítiques destinades a l'establiment de ponts transfronterers, com un eix de futur important per a la institució. També vol promoure que es rebaixi la càrrega burocràtica dels estudis de l'Espai Europeu d'Educació Superior. Pel que fa a la gestió dels recursos econòmics, aposta per incrementar-los i així poder assolir de manera efectiva els objectius en matèria de docència, recerca, internacionalització i atracció de talent. A part, es mostra convençut en reclamar amb contundència el deute de 25 milions d'euros que té actualment el Govern amb la UIB.
Tot i la importància que tindrà la gestió dels recursos de la UIB durant els pròxims quatre anys, Huguet tampoc oblida la projecció social que cal donar a la Universitat. Es durà a terme, mitjançant la difusió cultural i la incentivació d'activitats complementàries que facilitin una simbiosi entre universitaris i societat.


L'equip

L'equip d'Huguet estarà format per vuit vicerectors, un secretari general i un gerent. El vicerector d'Investigació i Postgrau serà Jaume Carot, fins ara rector en funcions;el vicerector d'Innovació i Transferència, Jordi Llabrés; la vicerectora d'Ordenació Acadèmica, Dolors Forteza; el vicerector de Professorat, Josep Lluis Ferrer; la vicerectora d'Alumnes, Titulats i Empleabilitat, Marga Payeras; la vicerectora de Cultura, Projecció social i Seus, Maria Antònia Fornés; el vicerector de Campus, Cooperació o Universitat Saludable, Antoni Aguiló; el vicerector d'Economia i Infraestructures, David Pons i el secretari general serà Pedro Grimalt.

 

+ VIST