Segueix-nos F Y T R
vaga ensenyament setembre 2012

Els pares del CEIP Aina Moll surten en defensa del mestre Miquel Perelló

Fou l'antic director general d'Educació amb el Pacte

Llaç quadribarrat a la façana d'un centre escolar a Palma. | C. POLLS

| Palma |

En la polèmica oberta per la responsable d'Educació i pel president del Govern, que en diverses manifestacions públiques atiaren la discussió al món docent de les Illes, afirmant que a les aules s'adoctrinava els alumnes, els pares prenen la paraula. Ens ha arribat una carta d'un pare que vol puntualitzar una sèrie de qüestions relatives a aquest tema:

 Al mestre del nostres fills; gràcies Miquel!

El passat dia 14 de juny un diari local recollia textualment les paraules pronunciades per la portaveu d'Educació del PP al Parlament qui, segons el diari, posà com a exemple del suposat assetjament catalanista que estarien patint els infants de les Illes que : "L'antic director general d'Educació amb el Pacte, el senyor Perelló, reuní els infants l'altre dia al pati de l'escola i els demanà a veure si havien sentit gaire la paraula crisi" (sic).

Deixant de banda l'absurd de l'exemple, el grup de pares i mares dels nins i nines de 3er C del Col·legi Públic Aina Moll i Marquès de Palma, que tenen com a tutor dels seus fills el senyor Miquel Perelló, volem manifestar públicament el següent:

Com a pares i mares que cuidam i vigilam no només el progrés acadèmic dels nostres fills i filles, sinó també la seva educació integral com a persones, fem saber que el senyor Miquel Perelló té el nostre total suport per continuar duent a terme la tasca educativa que ha iniciat amb els nostres infants.

Compartim i defensam el seu estil docent, que ha demostrat ser a més de totalment democràtic, extraordinàriament profitós pels nins, que dia a dia donen proves d'haver millorat la seva curiositat i capacitat de reflexió en vers el món que els envolta. Els nostres fills i filles aprenen i molt, llegeixen i escriuen, resolen problemes, comenten notícies que ells mateixos troben curioses, toquen amb les mans les espigues, el blat, la farina i el pa, es fan i ens fan preguntes, de vegades gens bones de contestar! La seva capacitat de reflexió i de raonament creix a pams, estan aprenent a resoldre conflictes mitjançant el diàleg, a ser solidaris, crítics i responsables, a preocupar-se pels altres, viuen el temps d'escola amb il·lusió i alegria... en definitiva, pensem que és una sort que en Miquel sigui el mestre dels nostres fills. És aquesta i no altra l'educació que nosaltres volem per ells. Que quedi clar.

Volem per tant donar públicament les gràcies a n'en Miquel Perelló i també enviar el nostre agraïment i suport als altres mestres de l'escola Aina Moll i Marquès, per la bona feina que fan cada dia. Moltes gràcies!

Dino Gayà, en nom d'un grup de pares i mares dels alumnes de 3er C del Col·legi Públic Aina Moll i Marquès (Palma).

+ VIST