El diputat del Grup Parlamentari Popular, Antoni Camps, qualifica al professorat de “dictadors”. Concretament, Camps opina que “l’escola no es pot convertir en un regne de taifes on un petit dictador, o un grup de dictadors, imposen la seva voluntat”. I es felicita perquè amb les accions del seu Govern “aquesta dictadura encoberta, que durant tants d’anys ha intoxicat als nostres fills, ara inicia la seva darrera etapa”.
Aquesta és una de les moltes frases de l'article d'opinió del membre de la Comissió d'Educació del Parlament que avui publica íntegrament Última Hora Menorca.
L'article, titulat “Ja era hora!”, és una defensa de Camps a la suspensió de sou i feina de tres directors de Maó. Camps assegura que “no es pot consentir que un Govern, legítimament elegit per les urnes, no pugui aplicar el seu programa electoral precisament perquè quatre radicals ho impedeixen, pervertint d’aquesta manera la voluntat dels ciutadans expressada lliurement a les urnes”.
Pel popular el que han fet aquests tres centres és “una rebel·lia, la d’aquests tres centres, que, a la fi, té unes conseqüències clares i directes. Unes conseqüències que posen fre a la impunitat de determinats claustres i determinats professors que havien convertit el centre escolar en el seu vedat particular, on feien el que volien sense que ningú els hi gosés plantar cara”.
Obsessió pels llaços quadribarrats
El menorquí assegura que l'esquerra ha portat el sistema educatiu per altres camins dels quals se suposen que han de ser el fet de vetllar per la formació i capacitació dels alumnes. Al seu entendre el que més els inquieta a determinats docents “és poder seguir penjant flocs amb la bandera d’una altra comunitat autònoma a la façana de l’escola, els preocupa que es puguin reduir hores lectives en català, o que es pugui prohibir als professors fer mítings polítics a les aules i que ja no puguin seguir adoctrinant als alumnes”. I afegeix que “la seva obsessió és el floc a la façana, com si açò fos fonamental i determinant a l’hora d’educar els escolars”.
Un dels directors suspesos de sou i feina, respon a Camps
Rafel Andreu, un dels directors suspesos de sou i feina i president de l'Associació de directors d’ensenyament secundari de Menorca, ADESME, ha volgut respondre a les declaracions de Camps que el mateix diputat ha difós pel seu compte de Twitter.
Pel director expedientat, “senzillament he d’expressar que el senyor Camps, polític de professió i company del senyor Bárcenas, com tots sabem brillant intel·lectual i profund coneixedor del món educatiu amb elevats coneixements de pedagogia, s’erigeix en paladí de la llibertat, confonent aquesta amb l’abús de poder”.
A més, “si vol teoritzar sobre la llibertat, abans ha de llegir a Montesquieu, Rousseau, als liberals del segle XIX i als autors del segle XX com Hayek, Popper o Aron, que van dedicar molt d’esforços a la Ciència Política, perquè ell ara mescli ous amb caragols amb l’objectiu d’enganar els ciutadans”. I afegeix que “en definitiva, la llibertat del senyor Camps és la que ell pretén imposar a tots els altres, sense tenir la suficient legitimitat”.
vaga ensenyament setembre 2012
El diputat Camps qualifica al professorat de “dictadors”
Cristina Polls |