Segueix-nos F Y T R
PP i llengua

L'Institut d'Estudis Baleàrics conrea les modalitats de Bauzá

Amb l'edició d'un recull de «formes normatives genuïnes de la nostra llengua», l'organisme diu voler combatre el complex d'inferioritat vers l'estàndard lingüístic procedent del Principat

| Palma |

L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) segueix en la tasca de combatre el «complex d'inferioritat» a les Illes respecte a les formes autòctones de la nostra llengua, un concepte que recorda a les modalitats lingüístiques de cada Illa, exaltades àmpliament per l'actual Executiu.

Segons publica avui l'edició en paper del diari Última Hora, l'organisme que comanda Antoni Vera presentarà pròximament el llibre Les modalitats insulars. Recull de formes lingüístiques normatives de les Illes Balears, un treball signat per les filòlogues Paula Ramon i Bàrbara Sagrera.

Amb treballs com aquest Vera explica que es vol donar eines per a «utilitzar correctament la llengua catalana genuïna de Balears».

El director de l'IEB destaca que «s'està demonitzant l'ús de l'article salat», i d'aquesta forma, un dels objectius de la publicació és contrarestar els efectes de la implantació, durant dècades, d'un estàndard lingüístic del català a les Illes procedent del Principat.

«En moltes ocasions vam pensar que el que ve de Catalunya és millor i injuriam les formes pròpies de l'idioma a Balears».

Finalment, Vera sosté que «hi ha llibres de text que arraconen als nostres autors i la nostra realitat. No és lògic. Els alumnes parlen abans de Martí Pol que de Carme Riera, Llorenç Vilallonga o Janer Manila».

Relacionat
+ VIST