Segueix-nos F Y T R

La CUP posa doblers a la caixa de resistència de la vaga indefinida

| Palma |

La CUP ha expressat la seva solidaritat amb el col·lectiu docent que, de manera ferma i decidida, treballa per fer front a les mesures imposades pel govern de Bauzá.

Per a mostrar el seu suport, res millor que els fets. Per això, les candidatures independentistes i d'esquerres del Països Catalans amb presència al Parlament del Principat han decidit posar doblers a la caixa de resistència per tal que la vaga sigui sostinguda "fins que la Conselleria parli i tengui d'interlocutors els representants escollits per l'Assemblea de Docents", segons anuncien al seu espai web.

Aquest partit anima a més a què altres col·lectius i individualitats també ho facin. Segons l'opinió de les Candidatures d'Unitat Popular els recursos destinats són un petita acció per ajudar a la lluita que els docents estan emprenent en aquest inici de curs, sabent el sacrifici personal que implica en favor del bé col·lectiu, que no és altre que "el manteniment d'una educació pública, de qualitat i en català".

Així mateix, consideren molt encertada l'anunciada vaga indefinida en el sector educatiu liderada per l'Assemblea de Docents, que demostra "valentia i coratge". De la mateixa manera, creuen que els professors organitzats han donat una lliçó a les direccions dels sindicats majoritaris de l'ensenyament, que s'han vist arrossegades per l'autogestió del professorat de manera horitzontal i participativa. 

"Davant del model del govern del Partit Popular, que retalla en professorat, imposa el trilingüisme i la falsa elecció de llengua a costa de minoritzar el català, i amb el qual es prohibeixen llaços i s'expedienta docents, la resposta de la comunitat educativa ha estat un clar exemple d'organització i pràctiques efectives i compromeses, com són la de la convocatòria d'una vaga indefinida".

Igual que al País Valencià
Per a les CUP, les polítiques de Bauzá a les Illes no disten gaire de les del PP al País Valencià ni de les de CiU al Principat: "retallades laborals, precaritzacions, privatitzacions, implantació d'un model de gestió privada en els centres públics, atacs al català, augment de taxes i externalització de serveis. En definitiva, la pèrdua deliberada per part dels governs capitalistes del dret universal a l'educació, des de l'escoleta a la universitat".

Per tot això, la CUP posa d'exemple la lluita del professorat de les Illes per a la resta de docents dels Països Catalans, ja que està posant en pràctica un nou model de convocatòria de vaga i de negociació amb l'Administració, i ha sabut aglutinar reivindicacions laborals i socials front d'uns governants que tenen un únic objectiu: "desmantellar l'escola pública i en català", afirmen.

+ VIST