Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

Esquerra durà mocions a favor de la vaga indefinida arreu dels Països Catalans

Els plenaris de nombroses ciutats i viles, com Manacor, debatran el suport a la vaga dels professors. | G. MAS

|

Esquerra Republicana (ERC) ha iniciat una estratègia de suport als professors balears declarats en vaga contra el Decret de llengües i la situació en general de l'ensenyament a Balears. Per aquesta raó els republicans anunciaren que presentaran a tots els municipis en què tenen representació -més de 500 entre les Illes, el Principat i el País Valencià- una moció de suport a la vaga indefinida en defensa d'un ensenyament, públic, de qualitat i en català.

El Secretari de Política municipal d’Esquerra Republicana, Marc Sanglas, afirmà que "es farà arribar la moció a tots els grups municipals d'arreu dels Països Catalans, una iniciativa en suport d’aquesta reivindicació que també és nostra".

El partit independentista també féu una crida a fer aportacions a la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents. Amb tot, es pretenen difondre els "dèficits democràtics de l'Executiu illenc, qui amb mesures com el Decret de Convivència o de la Llei de símbols que prohibeix les quatre barres a les escoles o la lliure opinió del professorat empitjoren les condicions laborals dels docents".

La regidora de la formació a Bunyola, Agustina Vilaret, qui aportà com la resta de companys del grup municipal Esquerra Oberta de Bunyola l'ímport de les dietes que cobren els regidors a aquesta caixa de resistència, declarà que "la moció la presentarem a Ajuntaments com Xixona, Barcelona o Bunyola" per a fer visible "un atac a la qualitat de l'educació, a la llengua, als símbols i a la democràcia".

Concert a Valls
Aquest dijous 19 de setembre se celebra el concert del Correllengua a la localitat tarragonina de Valls. En el context actual, els organitzadors d'aquest esdeveniment acordaren donar suport a la vaga indefinida de l'Assemblea de Docents de les Illes, aportant la recaptació a la causa.

A més, les entitats adherides han demanat als centres educatius de la comarca i a altres entitats que facin costat a la iniciativa enviant les seves adhesions mitjançant una representació al concert, durant el qual també es recolliran donacions per a la caixa de resistència dels professors balears, a títol individual o com a entitat.

+ VIST