Segueix-nos F Y T R

Deyá: aquest càrrec és més una càrrega que un càrrec

Deyá, ahir, durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic de la UIB.

|

El director general d'Universitats, Recerca i Transferència del Coneixement, Miquel Deyá, assegurà ahir durant l'acte d'inauguració del curs acadèmic de la Universitat de les Illes Balears (UIB) que últimament “aquest càrrec és més una càrrega que un càrrec”.

Deyá es mostrà sincer davant d'un auditori que el coneix prou bé. Abans d'acceptar dirigir la Direcció General d'Universitats, quan José Ramón Bauzá entrà al Govern, Deyá exercia com a professor d'Història a la UIB on hi té plaça.

Just quan començà a parlar Deyá, el professorat de Filosofia i Lletres, sortí de la sala on es celebrava l'acte en senyal de protesta. Només començar el seu discurs, Deyá recordà a la rectora Montserrat Casas. El director general es mostrà sincer i assegurà que amb la rectora hi hagué "acords i desacords" i en destacà "la seva gran capacitat de treball".

Deyá defensà davant del professorat i de les autoritats la seva gestió al capdavant de la Direcció General i recordà que va fer l'impossible perquè l'exvicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, desbloquegés els doblers per poder construir l'Escola de Doctorat. I aprofità la presència d'Aguiló, entre el professorat, per demanar-li disculpes per si es va fer "molt pesat" en aquell moment.

Deyá també criticà que la Universitat podria estar millor finançada, però “hi ha un problema estatal i és que es maltracta a aquesta comunitat”. En clara referència a la menor aportació econòmica que rep Balears amb comparació amb el que aporta.

Deyá, un home que fuig de polèmiques
El professor Deyá sempre ha fugit de les polèmiques i fins i tot ahir es mostrà crític perquè li tocà aguantar una situació que ell defensa que no ha generat. Les diputades Marga Prohens, Mabel Cabrer i la presidenta del Parlament, Marga Duran partiren de la UIB per la porta del darrere, mentre Deyá sortí tranquil·lament per la zona on hi havia la marea verda i aprofità per conversar tranquil·lament amb els coneguts.

Cal recordar que alguns li han retret a Deyá que hagi participat en diferents edicions de la Universitat Catalana d'Estiu que se celebra a Prada.

+ VIST