La gran manifestació que tindrà lloc el 29 de setembre a favor de la lluita dels docents que critiquen la implantació del Decret de llengües del Govern i totes les polítiques de retallades que viu el sector d'ençà que José Ramón Bauzá s'instal·là al Consolat de Mar ja té lema: «Contra la imposició defensam l'educació».
Alguns organitzadors d'aquesta diada reivindicativa han citat els periodistes aquest divendres davant la seu de la Conselleria, hores abans que allà s'hi produeixi el que es preveu que serà una altra gran concentració de camisetes verdes en el cinquè dia de vaga indefinida dels ensenyants.
De moment hi ha confirmades dues convocatòries, a Mallorca i Menorca a les 18 hores. A la resta d'illes es treballa en la mateixa direcció. La primera tendrà lloc a Palma; començarà a la plaça d'Espanya i han previst un recorregut llarg pel caràcter multitudinari que s'espera que tengui. Baixarà per les Avingudes, seguirà pel Passeig Mallorca i Jaume III i baixarà pel Born fins a la plaça de la Reina, on es llegirà un manifest.
D'altra banda, a Menorca, la protesta partirà a l'IES Joan Ramis i Ramis, a Maó. Aquest és un dels centres del qual el seu director ha estat expulsat per no obeir les directrius d'Educació sobre la implantació del Decret de tractament integrat de llengües (TIL).
Supervivència de l'educació pública
En aquest context, el president de FAPA Mallorca, Vicenç Rodrigo, ha explicat que aquesta cita a la qual conviden a tota la societat balear no just té a veure amb motius sociolingüístics, derivats de la posada en marxa d'un nou model educatiu amb el conegut TIL, sinó que vol evidenciar tots els problemes del sistema educatiu illenc, reclamant una resposta per part dels governants que passi pel diàleg i l'enteniment.
Aquesta crida perquè una gran majoria participi en una jornada a favor de la supervivència d'una Educació Pública digna la fan des de sectors ben diversos, i cap d'ells en reclama la titularitat única. Hi participen un ventall ampli d'organitzacions, des de la totalitat de sindicats, fins a amplis col·lectius civils (associacions de pares, docents, alumnes, l'Obra Cultural Balear, Joves de Mallorca per la Llengua, entre d'altres).
Ja són cinc els dies que el col·lectiu educatiu realitza aturades i fins al moment no veuen cap passa d'Educació per tal d'assolir punts d'acord que facilitin la represa de les classes. Els docents asseguren que els primers interessats amb què acabi la vaga són ells, però que la sortida d'aquesta situació ha de ser "consensuada".