Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

La manifestació de diumenge serà "històrica"

Representants de les organitzacions convocants, aquest dijous a Palma. | Miquel A. Cañellas

|

Els convocants de la manifestació unitària de diumenge, “Contra la imposició defensem l'educació”, apunten a què serà una protesta "històrica".

Les manifestacions més multitudinàries que s'han produït a l'arxipèlag són ben recents. La darrera, la del passat 25 de març de 2012, que aplegà unes 50.000 segons els organitzadors, sota el lema “Sí a la nostra llengua”. D'una magnitud similar va ser la protesta del 14 de novembre de l'any passat amb motiu de la vaga general que va viure l'Estat espanyol.

Segons Guillem Barceló, membre de l'Assemblea de Docents i portaveu dels convocants de la vaga de diumenge, “serà una manifestació històrica i unitària, perquè serà molt transversal”. I ha afegit que “el que es pretén és protestar contra un sistema educatiu impositiu”. Sobre les previsions meteorològiques a què apunten a què diumenge horabaixa plourà, Barceló ha assegurat “tot i així hi haurà gent”. Així ho han explicat avui dematí a una roda de premsa de presentació de la manifestació que s'ha fet a plaça Espanya.

La manifestació de Palma  començarà a la plaça d'Espanya a les 18 hores i han previst un recorregut llarg pel caràcter multitudinari que s'espera que tingui. Baixarà per les Avingudes, seguirà pel Passeig Mallorca i Jaume III i baixarà pel Born fins a la plaça de la Reina, on es llegirà un manifest.
A Menorca la protesta es farà a Maó i partirà de l'IES Joan Ramis; a Eivissa es farà a Vila i a Formentera a la plaça Constitució de Sant Francesc.

Relacionat
+ VIST