Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

Les famílies 'buiden les aules' en solidaritat amb els ensenyants

L'escola de Sant Rafel, a Eivissa, ha seguit al 100% la vaga. | Juanjo Cardona.

| Palma |

El desè dia seguit de vaga indefinida a l'Educació ha deixat un seguiment del 5,2%, segons ha informat el Govern. Aquesta xifra suposa "17 punts menys" que els registrats primer dia de vaga, segons puntualitza la Conselleria de Joana Maria Camps a un comunicat.

Segons això, aquest divendres 27 de setembre hi ha hagut el registre més baix de vaga des de l'inici de les aturades el passat 16 de setembre.

A l'educació pública han fet vaga segons les xifres oficials un 6,4% dels docents i un total de 717 professors, mentre que en l'escola concertada el percentatge ha baixat fins a l'1,9% amb 75 docents en vaga.

Per illes, a Mallorca dels 8.309 docents de la pública, han fet vaga el 5,1%, és a dir, un total de 427; a Menorca, dels 1.206, el 0,7% ha secundat la vaga, el que suma 9 docents; a Eivissa, dels 1.567, el 16,3% no ha acudit a treballar, amb 256 en vaga; i a Formentera, dels 112, el 22,3%, amb un total de 25 professors en vaga.

En canvi, el sindicat STEI xifra en un 26,63% el seguiment per part dels professors de l'ensenyament públic. Tanmateix des d'aquest sector indiquen que avui el protagonisme de les aturades l'havien passat a les famílies, en una altra edició de la iniciativa 'Buida les aules'.

En aquest context, nombrosos centres de les Illes han presentat aules buides, i en molts casos, com a l'IES de Porreres, hi havia més professors que no estudiants.

Els treballadors del Consell de Mallorca amb els professors
També els treballadors del Consell de Mallorca expressen el seu suport als docents. Els òrgans de representació dels mateixos -la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa- en reunió ordinària del comitè i extraordinària de la Junta de Personal han pres per unanimitat les següents decisions:

1. Solidaritzar-nos amb les mobilitzacions dutes a terme pel col·lectiu educatiu que fa 12 dies estan en vaga indefinida.

2. Com a treballadors i treballadores del CIM, com a ciutadans i ciutadanes, i com a pares i mares, donem suport a les reivindicacions que aquest col·lectiu du a terme per una escola pública de qualitat.

Per això "vos demanem l’assistència a tots els treballadors i treballadores del Consell de Mallorca a la manifestació de diumenge", expliquen en un comunicat.

+ VIST