Segueix-nos F Y T R
#16S: vaga indefinida a l'educació

El 73% d'alumnes de 1r d'ESO no és capaç de seguir una classe en anglès

Pancarta a una de les moltes protestes en contra del TIL. | M.A.CA

|

El 73% dels alumnes de 1r d'ESO no estan capacitats per seguir les explicacions d'una classe si s'imparteix en anglès. Així ho revelen els primers resultats d'una avaluació inicial feta per l'Associació de directors i directores d'Educació Secundària de Mallorca (Adesma) a 30 centres de secundària de Mallorca.

Com explica un dels impulsors de l'estudi, el vicepresident d'Adesma, Antoni Quintana, els resultats inicials que xifren en només un 27% dels estudiants amb prou competència lingüística en llengua anglesa s'han obtingut del buidatge de dades dels primers deu centres analitzats, dels trenta on s'ha enviat l'examen. L'Associació espera poder recopilar les dades de la resta de centres ben aviat, però aquesta primera xifra es presenta inicialment com a prou significativa de quina és la tendència predominant entre l'alumnat mallorquí.

Els encarregats de supervisar els continguts de les proves i els resultats són cinc directors que compten amb l'especialitat de llengua anglesa i que han utilitzat els models d'International House. Segons Quintana, “els alumnes són un poc millors en reading (comprensió lectora) que en listening (comprensió oral) que van perduts”.

Relacionat
+ VIST