Segueix-nos F Y T R
si a la nostra llengua

L'oposició creu que la Llei de Símbols és "anticonstitucional" i "innecessària"

El Grup Popular la defensa en la mesura que ajudarà a protegir la identitat pròpia dels balears dels intents de substitució per una altra «simbologia aliena»

| Palma |

Els grups parlamentaris de l'oposició demanaran aquest dimarts la retirada de la Llei de Símbols, que es debatrà en la sessió plenària del Parlament, perquè, segons el PSIB, és "anticonstitucional" i per a MÉS és "innecessària", ja que impedeix penjar símbols, com els llaços quadribarrats a les façanes d'edificis públics.

En sengles rodes de premsa, la diputada socialista, Pilar Costa, i el portaveu de MÉS, Biel Barceló, han carregat contra aquesta normativa que, segons han dit, arribaria a prohibir símbols relacionats amb la festivitat de Halloween o els llaços roses o negres.

Per a Costa, la "ideologia sectària" del PP ha traspassat "una línia vermella" amb una normativa "repressora" que suposarà una "mordassa" i que reflecteix que el Govern popular vol acabar la seva legislatura "matant" i "aconseguir mitjançant la imposició el què no ha assolit amb el diàleg".

Protegir la identitat
D'altra banda, el Grup Popular ha defensat l'esmentada Llei, que serà aprovada previsiblement aquest dimarts, i ha destacat la necessitat de "protegir" els símbols propis davant les "amenaces per a confondre la identitat" dels ciutadans de les Illes "i d'intentar substituir-la per una altra simbologia que no és la pròpia de Balears".

Així s'ha manifestat el diputat del PP Miguel Jerez, acompanyat per la portaveu del partit a la Cambra, Mabel Cabrer, qui ha destacat que el text que es defensarà aquest dimarts "s'ajusta als criteris" del Consell Consultiu. El popular ha recordat que hi ha altres autonomies que compten amb una Llei de Símbols, i ha remarcat la importància de "protegir" la bandera i l'escut de la comunitat, especialment a causa de la "voluntat d'incorporació de simbologia aliena".

+ VIST