Segueix-nos F Y T R

Camps reclama als socialistes que 'respectin' la figura presidencial

Mentrestant, el diputat Cosme Bonet retreu al president que en les últimes setmanes no ha fet «res» per apaivagar el conflicte educatiu

La consellera menorquina, durant el seu torn de paraula al plenari del Parlament. | M.À.C.

| Palma |

Un altre dimarts, la polèmica referent a la imposició del Decret de tractament integrat de llengües (TIL) del Govern ha ocupat un espai destacat al plenari del Parlament. En aquesta ocasió, la consellera d'Educació, Joana Maria Camps, ha demanat al grup parlamentari socialista que no faci befa, «respectin» la figura presidencial i deixin de crear crispació.

Per contra, des de la bancada socialista critiquen que en les últimes setmanes no s'ha fet «res» per apaivagar el conflicte educatiu iniciat amb l'obertura del present curs escolar.

En aquest context la consellera Camps assegura en la mateixa línia que ha fet en anteriors ocasions que el Govern «té obertes les meses de negociació sectorial» per a resoldre el conflicte educatiu, tant en el sector públic com en el privat.

Davant les declaracions del diputat socialista Cosme Bonet, qui ha dit que el president del Govern, José Ramón Bauzá, com a «màxim responsable de l'Executiu mostra veritable menyspreu a les famílies, que sofreixen les conseqüències de la seva inutilitat», Camps ha demanat «respecte» pel president, i ha criticat que des del PSIB «no cerquen el consens».

Concentració
Mentre això succeïa, una vintena de persones han participat en una nova protesta davant el Parlament, convocada per l'STEI amb la finalitat de reclamar el sobreseïment dels expedients disciplinaris oberts a tres directors d'instituts de Menorca i per a denunciar l'actitud «repressiva» del Govern.

Els assistents, caracteritzats amb màscares característiques d'Anonymous amb la boca precintada, reclamaven una major llibertat d'expressió i duien cartells del sindicat amb l'etiqueta '#TotsSomDirectorsMaó'. El secretari general de l'STEI, Biel Caldentey, ha explicat que han acudit amb aquesta acció al Parlament perquè aquest dimarts es debat una Proposició No de Llei de MÉS que reclama el sobreseïment dels tres expedients a directors de centres menorquins. Caldentey ha criticat l'actitud «provocadora» de l'Executiu en el conflicte, que segons la seva opinió «ha substituït la negociació per un simulacre».

+ VIST