Segueix-nos F Y T R

Educació estudia la contractació d'auxiliars tècnics pels infants amb necessitats especials

Camps durant el Ple d'aquest dimarts al Parlament. | P.Bota

| Palma |

La consellera d'Educació, Cultura i Universitats, Joana Maria Camps, ha assegurat aquest dimarts que el Govern està estudiant de quina forma es pot agilitar la contractació d'auxiliars tècnics educatius per a donar cobertura als alumnes amb necessitats especials que els necessiten.

En resposta a una pregunta parlamentària formulada per la socialista Cristina Rita, la consellera ha destacat que l'Executiu no vol «ni un fillet» que presenti aquestes necessitats i que no disposi d'un auxiliar i, per això, està treballant per a cercar una nova fórmula.

Segons ha admès, és cert que «per temes burocràtics» es triga més del que caldria en l'adjudicació d'aquests professionals que «no els posa directament la Conselleria».

Per això, ha assegurat que s'està treballant perquè, en detectar aquesta necessitat, es pugui oferir «una resposta immediata».

Llei de símbols
D'altra banda, Camps ha estat preguntada per les mesures que adoptarà per a destriar la simbologia que, segons el PP, amenaça la bandera de la comunitat i la identitat dels illencs, a la qual cosa ha contestat que el seu departament complirà amb la Llei de símbols.

«Un edifici públic ha de reflectir la voluntat de tots, i no per una banda », ha subratllat la consellera, que ha emplaçat els socialistes a presentar les esmenes que considerin a aquesta normativa.

No obstant això, el socialista Cosme Bonet ha dit que les esmenes que registraran seran de «supressió». Així mateix, ha considerat que el Govern exercirà «censura prèvia», en relació a l'ús dels símbols, i ha recordat el «contundent» informe elaborat referent a això pel Consell Consultiu.

En relació a incidències de centres docents i després que el socialista Lluís Maicas hagi criticat la «deixadesa» de l'Executiu i li hagi recordat a la menorquina la seva obligació de vetllar perquè els centres educatius «estiguin en condicions», Camps ha dit que el Pacte deixà els col·legis «carregats d'amiant», i que l'actual Executiu retirarà tant això com les barreres arquitectòniques.

+ VIST