Segueix-nos F Y T R

Cabrer: "Hem sortit de la 'UCI' i del pessimisme en què ens va deixar el Pacte"

Jaume Morey

|

La portaveu del PP balear al Parlament, Mabel Cabrer, ha assegurat aquest dimarts que Balears «ha sortit de la 'UCI' i el pessimismedesprés de l'últim govern autonòmic del Pacte al qual ha responsabilitzat d'haver causat «el major mal econòmic de tota la nostra història».

En ocasió del debat d'estat de la comunitat, Cabrer ha felicitat el president de les Balears, José Ramón Bauzá, per la feina que ha realitzat el seu executiu en dos anys i mig.

De manera especial per «controlar el caos» heretat del Govern del Pacte, que va generar «pobresa i atur», i també per garantir l'estat de benestar i els serveis bàsics com sanitat, educació i atenció social, una «missió que semblava impossible», ha declarat la diputada popular, que ha assegurat : «El Govern balear està centrat en les persones».

«Dos anys i mig després», ha prosseguit, l'executiu autonòmic pot presentar als ciutadans uns comptes públics «sanejats», un sector públic reorganitzat, uns proveïdors que estan cobrant els diners que els deu l'administració autonòmica i una comunitat autònoma que lidera la recuperació econòmica a Espanya, ha destacat Cabrer.

«Avui podem parlar que els problemes heretats de les Balears estan en vies de solució» , tot i que encara queda «molt» per fer, ha reconegut la portaveu popular.

El Govern, quan finalitzi la legislatura, deixarà dues qüestions «fonamentals» resoltes com són la creació de llocs de treball i una educació trilingüe en què es potencia l'ensenyament de l'anglès de cara a un món laboral globalitzat.

El Govern balear «ni està de pas ni per escalfar cadires», ha assenyalat Cabrer, que ha acusat l'oposició de ser «l'oposició del no a tot, l'oportunisme, de la demagògia, de l'agitació social i de l'engany ciutadà».

La portaveu popular ha fet una ferma defensa de la implantació del Tractament Integrat de Llengües (TIL) i que els joves de Balears dominin l'anglès. «Per al Partit Popular la seva aplicació és bàsica i fonamental, i seria un error no fer-ho», s'ha mostrat convençuda.

Dins de l'activitat normativa del Govern en aquesta legislatura, Cabrer ha citat la Llei d'Emprenedors, la Llei d'Activitats Classificades, la Llei del Sector Audiovisual, el decret de Llei de Zones Turístiques Madures, la Llei de Mesures Urgents en matèria d'Indústria i energia o el projecte de Llei del Sòl.

També ha subratllat Cabrer que «tots els indicadors econòmics» de les Balears són positius en l'actualitat i estan en ascens després de «llargs anys de caiguda»

+ VIST