Segueix-nos F Y T R

La nota dels alumnes balears no arriba a la mitjana estatal, segons PISA

L'Informe PISA es publica cada tres anys. | Teresa Ayuga

| Palma |

L'últim diagnòstic de l'Avaluació Internacional d'Estudiants de l'OCDE (PISA 2012) reflecteix que els coneixements dels alumnes de quinze anys de Balears roman per davall de la mitjana de l'Estat, una xifra que al seu torn també resulta ser inferior que la de la resta de països desenvolupats.

Segons la informació d'aquest treball feta pública aquest dimarts, els estudiants balears obtenen unes qualificacions millorables. La més destacada de les tres variables és la de 'Ciències', on els joves illencs treuen una nota de 483. En aquest cas, la mitjana espanyola és tretze punts superior a la illenca. El territori amb una millor avaluació és Castella i Lleó, amb 519 punts, devuit més que els obtinguts per la mitjana de tots els estats enquestats.

Pel que fa a la competència lectora -sense especificar en quina llengua- els estudiants de l'arxipèlag són ponderats amb un 476, per davall de la mitjana estatal (488), i també de la de l'OCDE (496). En el cas de les matemàtiques, els estudiants de 1r d'ESO de les Illes reben un 475. Així mateix, la mitjana de tot l'Estat és de 484, i la dels països de l'OCDE 494.

Entre els primers llocs dels estats comunitaris trobam en tots els casos Finlàndia, i també Països Baixos. Tanmateix, els líders absoluts de la classificació en tots els camps són els escolars asiàtics, especialment els de Xangai (Xina).

L'OCDE publica cada tres anys els resultats del Programa per a l'Avaluació Internacional d'Estudiantes (PISA) sobre els coneixements i competències dels alumnes d'aquesta edat en les tres matèries citades, amb preponderància rotatòria de cadascuna d'elles, que en aquesta ocasió es correspon amb les Matemàtiques. El 2012, amb 65 països participants, els estudiants dedicaren 80 minuts a les proves d'aquesta matèria, i 20 minuts a Lectura i a Ciències.

Pitjau aquí per veure l'Informe PISA 2012

Relacionat
+ VIST