Segueix-nos F Y T R

La policia demana informació a l'OCB sobre la caixa de resistència

La seu de l'Obra a Palma, Can Alcover.

|

Tres funcionaris de la Direcció General de Policia han visitat aquest matí la seu de l'Obra Cultural Balear (OCB) per recopilar informació sobre la caixa de resistència de l'Assemblea de Docents. La gerent de l'entitat ha estat l'encarregada de facilitar la informació als agents.

La visita dels agents s'ha produït arran de la denúncia de la Fundación Círculo Balear per un presumpte delicte de falsedat documental comès en la gestió de la caixa de resistència. La denúncia de l'entitat espanyolista es produí a principis de desembre i la policia ja ha posat en marxa la investigació.

L’Obra Cultural Balear ha reaccionat a això mitjançant un comunicat, on han afirmat que han facilitat als funcionaris tota la informació requerida, "en coherència amb l'actuació transparent" que han duit a terme durant els seus més de 50 anys d’existència.

L'entitat cultural defensa que "hem gestionat amb total transparència i pulcritud" la caixa de resistència de suport a la vaga dels docents, ja que han disposat d’"assessors qualificats" per fer-ho, apunten, a la vegada que lamenten que "es faci perdre el temps a les forces de seguretat, jutges i fiscals, i que es tudin recursos públics per intentar embrutar la imatge de l’OCB i castigar el professorat que ha exercit el dret democràtic a fer vaga".

Expliquen així mateix que des del primer moment han manifestat el seu "suport" als docents en vaga i per aquesta raó facilitaren la gestió del compte bancari conegut com a caixa de resistència, una bossa solidària que ha rebut "milers d’aportacions voluntàries, de la mateixa manera que es fan aportacions voluntàries, per exemple, a un compte de noces, i no es té constància que mai ningú hagi enviat la Policia a cap boda demanant informació sobre les transferències rebudes, el seu origen, ni la seva destinació".

Relacionat
+ VIST