Segueix-nos F Y T R

Educació expedienta el director de l'IES Marratxí

March en una foto d'arxiu. | M.A. CA

|

La Conselleria d'Educació ha comunicat aquest divendres a primera hora al director de l'IES Marratxí, Jaume March, l'obertura d'un expedient per una "falta molt greu per conculcar el dret a l'educació” durant els dies de vaga.

March ha rebut a l'institut aquest matí la visita d'un tècnic de la Conselleria d'Educació que li ha entregat en mà la resolució signada pel director general de Planificació, Infraestructures Educatives i Recursos Humans, Bartolomé Isern. L'expedient de March, a diferència dels directors de Maó que quedaren immediatament suspesos de sou i feina no contempla mesures cautelars. March ha explicat que “només hi haurà mesures contra mi en el cas que es comprovi que fos veritat que s'impedí el dret a l'educació al centre”. El director s'ha mostrat totalment tranquil al rebre la notícia perquè “es van respectar tots els serveis mínims durant la vaga i el dret a l'educació dels estudiants”.

Inspecció educativa té divuit mesos per resoldre l'expedient de March i determinar si va impedir el dret a l'educació dels alumnes de l'IES durant la vaga indefinida del passat mes de setembre. Si Educació trobés proves determinants del fet del qual se l'acusa, March podria arribar a perdre la seva plaça de funcionari en tractar-se d'una falta molt greu. Tot i l'expedient, March continuarà sent el director de l'institut fins que Educació no digui el contrari.

Aquest dimecres, durant la roda de premsa de valoració de les accions realitzades per la Conselleria durant el primer trimestre, el secretari d'Educació, Guillem Estarellas, ja advertí que “hi ha hagut amonestacions i podrien haver-hi nous expedients”.

Expedient arran de la denúncia d'un pare
Educació ha obert l'expedient al director arran de la denúncia d'un pare afí a la Fundación Círculo Balear. En aquests moments la seva filla ja no estudia en el centre i ara ho fa en un centre concertat.

Relacionat
+ VIST