Educació diu que no s’ha obert cap expedient més a l'IES Marratxí

|

Envers la notícia difosa pel sindicat CCOO i publicada per diferents mitjans de comunicació en la que s’informa de l’obertura d’expedients al cap d’estudis de l’IES Marratxí i a sis professors del centre, la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats manifesta que, a dia d’avui, únicament es troba en procés l’expedient obert al director del citat centre educatiu, Jaume March. Així doncs, no s’ha obert cap tipus d’expedient ni al cap d’estudis ni a cap altre professor.

Segons ha informat aquest diumenge el secretari general de la Federació d'Ensenyament de CCOO, Toni Baos, la Conselleria d'Educació ha iniciat les diligències prèvies a l'obertura d'expedients al cap d'estudis Xavier Juan i a sis professors de l'Institut d' Educació Secundària Marratxí.

El motiu de l'inici dels tràmits per expedientar als docents és el de «conculcar el dret a l'educació» durant els dies en què els professors van fer vaga indefinida, que va començar el passat 16 de setembre, en rebuig a les polítiques educatives del Govern i al Decret de tractament integrat de llengües TIL ).

Segons Baos, amb aquests nous expedients, que se sumen a l'obert al director del mateix centre, Jaume March, i que ha provocat la convocatòria d'una nova jornada d'atur per al proper dimarts, la Conselleria d'Educació demostra que «vol més vaga», ja que «lluny de resoldre el conflicte educatiu, l'encén cada dia més».

«Queda evidenciat que l'estratègia de la Conselleria és provocar als docents per enfrontar-se a les seves famílies». «Molt covard, cínic i incívic», ha precisat Baos en una nota.

En aquest sentit, La FECCOO s'ha fet una crida, «tot i la dificultat del moment i l'esgotament dels companys, companyes i de les famílies», a la «unitat d'acció» per secundar la vaga del dia 7 de gener.

Baos ha insistit que «la coacció continua sent l'arma i la por, la possible solució per resoldre la incapacitat de gestionar la seva política educativa».

«Ara es demostra que l'esborrany de decret d'autoritat docent encara no aprovat no tenia altre objectiu que desprestigiar als docents, sancionar i fer caixa», ha indicat.

La FECCOO ha expressat la seva solidaritat amb els companys expedientats i ha assegurat que no li estranya aquesta acció, ja que «amb la LOMQE en marxa la Conselleria necessita tenir els equips directius netejats ideològicament per poder imposar amb més placidesa qualsevol pla educatiu per qüestionat que estigui».

Baos ha insistit que Educació «ho vol tot sense cap tipus de negociació i, a més, sancionant», ja que la seva estratègia és la de «la divisió, provocant als docents per enfrontar-los amb les famílies», de manera que «persegueix una destrucció social».

«La lluita ha traspassat els límits de tolerància i de la paciència de tota la comunitat educativa i per extensió de la societat balear. Fem una crida a la unitat amb altres plataformes socials afectades per les retallades i que també defensen l'estat de benestar social que tan molesta a aquest PP», ha manifestat la FECCO.

+ VIST