Segueix-nos F Y T R

Llibertat amb càrrecs pels dos detinguts pels fets de l'església de Sant Miquel

Els detinguts sortint dels jutjats després de declarar.

|

Els dos militants d'Arran detinguts aquest dilluns a primera hora han estat posats en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutge aquesta tarda.

Concretament se'ls imputen els càrrecs “d'impedir, interrompre o pertorbar actes, o cerimònies de les confessions religioses inscrites al registre públic del Ministeri de Justícia”, segons l'article 523 del Codi Penal (CP). També s'els acusa del delicte tipificat a l'article 525 del CP “per ofendre els sentiments dels membres d'una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol tipus de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, els qui els professen o practiquen”.

Els joves han estat rebuts a la sortida dels jutjats de Via Alemanya per una vintena de persones que es trobaven a l'exterior de les dependències judicials per reclamar la seva posada en llibertat.

A aquestes dues detencions cal sumar-hi tres més que es produïren el passat 17 de febrer, pocs dies després que el Bisbat de Mallorca decidís denunciar als joves que van irrompre durant la litúrgia el diumenge 9 de febrer a l'església de Sant Miquel a Palma. Un dels primers detinguts era un menor, que just comparegué ara fa una setmana davant la Fiscalia de menors. El jove s'acollí al seu dret a no declarar.

Relacionat
+ VIST