La federació de pares i mares, contra el canvi de llibres

La FAPA ha editat un gràfic en el que detalla les 184 APIMAS que formen part de la federació. En total, donen cobertura a 32.850 famílies. | FAPA

| Palma |

La Federació de Pares i Mares de Mallorca (FAPA) celebrà divendres la seva assemblea ordinària en la qual aprovà les activitats realitzades enguany i reafirmà el seu compromís amb “una educació pública de qualitat”. L'entitat defensà la necessitat de reclamar més protagonisme dels Consells Escolars, reduit per l'aplicació de la LOMQE, i mostrà el seu rebuig als canvis dels llibres de text derivats de l'aplicació del TIL i la llei Wert.

L'entitat, que aglutina 32.850 famílies i 184 associacions, aprova les línies d'actuació per a 2014 sobre la base de la necessitat de “continuar treballant per garantir la participació activa i proactiva de les famílies”. “És la nostra responsabilitat evitar caure en el desencís i aportar la nostra alternativa sobre una educació de qualitat”, asseguraren els representats dels pares.

Consells escolars

Durant la reunió es varen tractar de forma monogràfica dos temes: la pèrdua de competències dels Consells Escolars als centres després de l’aplicació de la LOMQE i el problema del canvi dels llibres de text davant l’obligatorietat de canvi que “imposen” el TIL i la nova llei estatal.

Respecte el paper dels Consells Escolars, l'assemblea acordà que les famílies han de mantenir “la postura reivindicativa”, demostrant “que la nostra participació és una peça clau pel bon funcionament dels centres”. Entre les iniciatives que es plantegen, hi ha l'elaboració d'una campanya informativa i la redacció d'una declaració conjunta per votar en els consells dels centres.

Llibres de text

Pel que fa als Llibres de text, les APIMA asseguren que la nova normativa “limita molt” la seva capacitat d'actuació. A més exigeixen una resposta de les administracions davant la necessitat del canvi de llibres, que pot agreujar la situació socioeconòmica de moltes famílies. Les propostes plantejades per l'assemblea van des donar suport a les campanyes estatals de la Plataforma de Marees Verdes fins a realitzar una campanya d'insubmissió al canvi de llibres.

Les AMIPAS a més volem comptar amb la “coordinació indispensable” del cos docent qui, a parer de l'assemblea, hauria de posicionar-se per facilitar la unitat de les comunitats educatives. En aquest sentit, les entitats de pares plantejaren, entre d'altres, proposar als docents “la possibilitat d'elaborar i compartir materials didàctics per tal d’evitar la compra de nous llibres de text”.

Relacionat

+ Vist