Segueix-nos F Y T R

"Callarem fins que ens escolteu"

Més de 500 persones s'han concentrat aquest dilluns capvespre davant del Consolat per exigir "diàleg, negociació i consens" en educació

Imatge de la concentració d'aquest dilluns davant el Consolat. | Joan Torres

|

“Callarem fins que ens escolteu”, aquestes són algunes de les poques paraules que s'han pogut escoltar a la concentració silenciosa d'aquest dilluns capvespre, davant del Consolat de Mar. Més de 500 persones s'han aplegat per exigir “diàleg, negociació i consens”, però d'una forma diferent a la qual fins ara tenien acostumat el Govern Bauzá. Durant trenta minuts la marea verda ha guardat un estricte silenci.

La portaveu de l'STEI-i, Maria Antònia Font, ha estat l'encarregada de dedicar unes paraules de record a Sebastià Serra, sindicalista mort aquest dissabte de forma inesperada. Davant de l'atenta mirada de la seva dona i fills, Font ha recordat que Serra “ha estat un treballador incansable els drets i les llibertats de les persones en tots els seus àmbits”. Paraules que han estat interrompudes per un intens aplaudiments.

Tampoc ha faltat un record per Jaume Sastre qui duu a terme “una acció de la lluita no violenta que ja fa onze dies que està en vaga de fam”.

La primera concentració silenciosa de la marea verda es produí el passat 3 d'octubre de forma espontània a les portes de la Conselleria d'Educació. Després d'hores de negociació i al no arribar a cap acord, aquest fou el gest de pressió espontani de la comunitat educativa.

No es descarta que cada quinze dies es repeteixi aquesta concentració silenciosa a les portes del Consolat durant tot l'estiu.

Setmana de mobilitzacions
La setmana de mobilitzacions continuarà aquest dijous amb una manifestació a les 19 hores que partirà de la Delegació del Govern i finalitzarà al Consolat. “En educació anam al revés d'Europa serà” serà el lema d'aquesta nova protesta.

Relacionat
+ VIST