Segueix-nos F Y T R

El Govern convida el PSIB a dur la targeta blava a la barra

Gómez afirma que altres partits polítics disposen d'iniciatives semblants a la targeta de descomptes del PP balear. | Jaume Morey.

| Palma |

El vicepresident del Govern i conseller de Presidència, Antonio Gómez, ha convidat el PSIB a «anar als tribunals» si considera que la targeta blava de descomptes per a afiliats al PP balear vulnera alguna normativa, com la llei de finançament dels partits polítics, però ha dit que allò que no es pot fer és «inventar històries».

La diputada socialista Pilar Costa ha preguntat avui en la sessió del Parlament balear, sense obtenir cap resposta concreta, si alguna de les empreses adherides a la targeta blava ha contractat amb alguna de les administracions públiques de Balears.

Així, Costa ha acusat el Govern de «crear problemes on no n'hi ha, i de no rectificar encara que s'estiguin ofegant», i ha qualificat d'«ocurrència» aquesta iniciativa del PP que impedirà a qualsevol dels comerços que accepten la targeta blava «pepera» aconseguir contractes amb l'administració pública.

La diputada ha lamentat també que la majoria d'aquests empresaris se sentin «utilitzats» i «enganyats» pel PP.

El vicepresident ha dit que encara és massa prest per valorar el resultat per als comerciants de la targeta blava, que respon a la «llibertat comercial» de les empreses d'oferir descomptes als 22.000 «potencials» clients que són els afiliats populars de les Illes.

Gómez ha recordat als diputats socialistes que el Partit Socialdemòcrata Alemany (SPD) també ofereix una iniciativa d'aquestes característiques, i ha assegurat que la targeta blava no vulnera cap normativa.

«Estam davant uns descomptes generalitzats i no existeix privilegi, ni donació directa ni indirecta al PP», ha afegit.

Finalment, la mà dreta de Bauzá ha dit als socialistes que «no és de rebut posar amb les seves declaracions en el punt de mira a centenars de comerços, alguns dels quals estan essent pressionats de forma totalment inadmissible just per participar en una estratègia comercial totalment legal».

+ VIST