Segueix-nos F Y T R

El Suprem confima els sis anys de presó a Munar pel cas Can Domenge

Munar sortint de l'Audiència. | TERESA AYUGA

| Palma |

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de sis anys de presó imposada a l'expresidenta del Parlament i del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar en el marc del cas Can Domenge.

Aquesta és la segona condemna per corrupció contra Munar que adquireix fermesa després de la condemna a 5 anys i mig de presó que compleix pel cas Maquillatge.

La decisió, coincident amb el criteri de la Fiscalia, rebaixa de 25 a 15 anys la pena d'inhabilitació imposada a la política balear per una qüestió formal, en estimar que ha de considerar-se l'existència de concurs medial entre els delictes de frau i prevaricació als quals va ser condemnada.

L'Audiència de Balears va sentenciar Munar a tres anys de presó per un delicte de frau a l'administració en concurs medial amb el de prevaricació, i a tres anys per un altre de revelació de secrets per la venda irregular d'un solar molt per davall del seu preu per a afavorir els interessos d'una promotora immobiliària.

Així mateix, l'alt tribunal manté les condemnes de l'exvicepresident del Consell Miquel Nadal -quatre anys de presó-, l'exconseller de Territori Bartomeu Vicens -vuit mesos-, el d'Hisenda Miquel Àngel Flaquer -un any-, i al màxim accionista de l'empresa adjudicatària dels terrenys de Can Domenge, Román Sanahúja -un any-. Només es rebaixa la pena al lletrat extern d'aquesta mercantil Santiago Fiol -de 18 a 12 mesos de presó-.

+ VIST